Ännu ett år med ett nytt Call of Duty och denna gången tar spelet oss till rötterna, där allt började, andra världskriget. Men nu börjar det bli nog.

Något som ajg aldrig riktigt förstått är varför Activision valt att släppa ett nytt Call of Duty varje år, eller jo jag förstår, dom tjänar ENORMA summor pengar på dessa spel och då är det inte bara själva köp av spelen utan alla mikrotransaktioner också.

Call of Duty: Vanguard blir nog inget undantag, men man börjar tröttna, tröttna på att detta egentligen är samma spel fast ny tidsepok och nya karaktärer mer eller mindre, allt annat känner vi igen. Senaste vi fick oss ett mindre lyft i COD-världen var när Modern Warfare släpptes, det blev helt klart en fullpott på många sätt och är än idag ett spel många spelar. Men det verkar inte vara i Activisions intresse att göra ett spel som fansen faktiskt vill ha.

Call of Duty: Vanguard har ett storyläge, ett zombieläge samt multiplayer. Storyläget är det som jag gav mig på först och måste ändå säga att storyn är OK, den är ganska intressant men börjar mer intressant än hur den slutar tyvärr. Karaktärerna vill man lära känna vilket man även får göra denna gången, alla har sin lilla historia bakom hur dom hamnat där dom hamnat.

Call of Duty: Vanguard

Något som jag ändå måste hylla men till och från är hur karaktärerna ser ut, grafiskt. Men detta kan variera enomt från karaktär till karaktär, men just huvudkaraktärerna har helt kalrt fått mycket kärlek när det kommer till detaljer. Imponerande och något jag gärna skulle vilja se mer utav framöver, men det är ojämt, vissa karaktärer kan rentav se katastrof ut medan andra ser nästintill perfekta ut.

Filmsekvenserna i storyläget är bland det bästa man har sett i ett spel, framförallt COD-spel. Det märks tydligt att regissören bakom dessa kan sin grej och gör verkligen ett toppenjobb, det lägger på ett lager av att skapa hypen i spelet.

Där storyläget INTE håller är när det kommer till fiendernas AI, dom är extremt dumma och det känns som att Activision valde att inte gå all-in i alla delar utan endast vissa, konstiga beslut som gör att spelupplevelsen påverkas tyvärr, det blir ena stunden för lätt andra stunden för svårt.

Call of Duty: Vanguard

Jag har aldrig varit för zombielägena i COD så valt att utesluta detta helt även i Call of Duty: Vanguard, multiplayerläget däremot gav jag några matcher där jag snabbt insåg ”been there, done that”. Det händer inte mycket nytt i multiplayer-delen mer än att vi får nya vapen, nya kartor och det är väl det. Activision försöker sig alltid på lite nya spellägen men blir aldrig något man spelar mer än att man testar dom.

Jag har nog aldrig tröttnat så mycket på ett spel som Call of Duty: Vanguard, storyn är faktiskt helt ok förutom att AI:n sviker en. Det blir en intressant berättelse med mycket känslor och Activision leker verkligen med våra känslor till och från i spelet. Hursomhelst så vill jag personligen ha mer Modern Warfare, inget annat.

Call of Duty: Vanguard

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
8
Ljud
6
Story
7
Multiplayer
5
Tidigare artikelRockstar ber nu om ursäkt för GTA: The Trilogy
Nästa artikelMark Cerny har lite att berätta om PlayStation 5
recension-call-of-duty-vanguardCall of Duty: Vanguard må vara det COD som släpps 2021 men gräver man lite djupare i spelet så känner vi igen oss och har gjort detta i bra många år. När det dags för en ny generation Call of Duty som vi trodde vi var nära att få med Modern Warfare från 2019.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn