Gearbox har äntligen släppt Battleborn och vi fick oss en del överraskningar.

Tillslut så blev Gearbox äntligen färdiga med Battleborn och ärligt talat så har jag inte följt utvecklingen av detta spel särskilt bra, men hört att det skulle bli en värdig konkurrent till Blizzard kommande spel.

Battleborn tycket jag i början påminde en hel del av Team Fortress 2 men det fick jag snabbt ta tillbaka, tur är de!

Battleborn är ett FPS men med vissa detaljer som vi annars är vana vid att se hos MOBA-spel där man i varje game levlar sin karaktär och får nya abilities och det gäller att hänga med, för nu går det undan.

Det finns en story i Battleborn, men är något som man snabbt tappar och tillslut följer man den inte längre utan vill bara köra igenom hela kampanjen eller alla dom viktiga kartorna. Det är fokus på multiplayer där karaktärerna som man kan välja mellan varierar stort både när det kommer till design men även vapen och magi, ett stort plus med denna variation.

battleborn-review-1

Dom olika karaktärerna är indelade i olika klasser och för bästa möjlighet till att vinna så gäller det att ha ett bra samarbete där man har olika klasser såsom tank, healer och DPS.

Vill man inte spela mot varandra finns alltid möjligheten till PVE,Dungeon, strikes, kalla det vad ni vill men när man får möta AI-fiender samt större bossar som oftast innebär att man ska döda dom fast i olika steg. Väldigt underhållande där man ärligt talat inte behöver tänka lika mycket på vilka klasser man väljer utan tar det som man är mest bekväm med.

battleborn-review-2

Efter varje game så tjänar man ihop poäng/valuta som kan användas för att köpa skins och mycket annat, men det går inte helt oväntat att köpa dessa via mikrotransaktioner också, men inget måste.

Battleborn är actionfyllt och gillar man snabba FPS så är Battleborn perfekt för dig, men vill man vara mer taktisk och försöka ta det lugnt så får man nog leta vidare tyvärr fastän utvecklarna försökt sig på att göra det möjligt att vara lite mer taktisk.

Det märks att utvecklarna har många bra idéer för spelet och att vi kan få se en hel del nytt i framtiden men till en början är det en svag start och håller tummarna för att utvecklarna väljer att hålla spelet levande ett tag framöver nu.

battleborn-review-4

Omdöme

Battleborn är en blandning av snabb FPS-action men även möjligheten att spela det som ett MOBA eller som ett PVE, möjligheterna finns där och det är ett stort plus.

Men där problemet vi ser är hjältarna som varierar väldigt mycket, nästan lite för mycket och det skapar lätt en obalans om man inte är många pre-made.

Battleborn är ett spel som man i alla fall ska ge en chans, men tyvärr kommer det nog bli svårt för spelet att överleva bland alla andra MOBA-inspirerade spel.

Tidigare artikelNyhet: Så skapades musiken i nya Doom
Nästa artikelNyhet: Payday 3 har utannonserats

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn