Philips Sverige hade den 14 maj en visning av nya produkter och TeknikHype var på plats.

Philips Sverige med sitt huvudkontor i Kista bjöd in TeknikHype till Philips showroom för att presentera en del av deras nya produkter samt en del produkter som funnits ett tag på marknaden som de är väldigt stolta över.

När vi kom dit så möttes vi av olika personer som hälsade oss varmt välkomna. Vi blev bjudna på kaffe, självklart ur en Philips kaffemaskin som de hade framme i köket där vi får vänta en stund med andra skribenter medan Philips personal fixade de sista detaljerna.

Klockan 11:00 öppnade dörrarna och vi fick stiga in i ett stort rum med mängder av olika Philipsprodukter till för att använda i vardagen. Belysningen i rummet var ganska mörkt och det var svårt att se alla produkter utan att gå närmare. Vi fick sitta i snurrfåtöljer i mitten av rummet med olika bord runt om kring oss där de ställt upp sina prylar.

Max, som var ansvarig för showen, välkomnade oss igen samt berättade att visningen kommer att vara uppbyggd som en vanlig dag i livet, en dag som presenterades på en timme.  Max och de övriga som arbetar på Philips som närvarade, ville visa oss hur deras produkter kan hjälpa- och underlätta under en helt vanlig dag i hemmet.En vanlig dag börjar oftast med att vakna, vilket kanske inte ofta är så lätt.  Philips har utvecklat en speciell väckarklocka som de kallar Wake-up light som är en lampa/larmklocka som simulerar en soluppgång. Detta fick vi se hur det gick till, då de i rummet hade släckt ner, och klockan sakta tändes bredvid en säng som de ställt in. I sängen låg en kvinna som simulerade att hon vaknade för att sedan demonstrera klockan närmare. De på Philips menar att via en simulerad soluppgång så förbereds kroppen att vakna innan man vaknar på riktigt, vilket gör det lättare att stiga upp när det väl är dags. Sätts larmet på 07:00 så börjar lampan sakta tändas trettio minuter innan larmet ringer. När klockan väl är 07:00 är kroppen redo att vakna och larmet går. Larmet kan vara ett naturljud som spelas upp som t.ex. fågelkvitter. Lampan har många olika inställningar och ljud att välja mellan så att man kan göra sina personliga inställningar.

Vi fick se en rolig film om lampan och en tupp för att se om lampan kunde lura tuppen att tro att det var en riktig soluppgång, något en tupp borde vara expert på.

Kunde Wake-up light lura tuppen?

Se filmen nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=7fVG3tmnm2Y

Mer information om Wake-up light.

Sedan gick de över till deras elektriska tandborstar, för efter man vaknat och innan det är dags att gå till jobbet eller skolan, är det dags att borsta tänder. De visade upp Sonicare DiamondClean som de är väldigt stolta över och som de sa var den absolut bästa tandborsten de hade just nu. De pratade om hur lite kunskap vi har om skillnaden mellan en manuell tandborste och en elektrisk och hur det påverkar tandborstningen.

elborste    tandborsteusb

I samband med uppvisandet av tandborste visade de även en trådlös tandtrådsapparat som sprutar in en puls med vatten i 60 km/h och gör rent på djupet mellan tänderna och avlägsnar 99% plack. Detta för att 40% av rengöringsytan ligger mellan tänderna och 8 av 10 har svårigheter att göra rent där.

Philips AirFloss heter produkten och enligt användare av AirFloss så känner de genast en stor skillnad i munnen enligt de som demonstrerade produkten för oss.

Mer information om AirFloss
Sedan var det dags för olika rakapparater, något som kanske sker i samband med tandborstningen. Först visades produkter för män och den rakapparaten som stod ut i mängden var en som hade inbyggd laser. Den visade en horisontell laserstråle som man kunde följa och raka efter så att det skulle kunna bli så rakt som möjligt. De påpekade att det är inne med skäggväxt och grooming, dvs manlig skönhetsvård, och att många män blir fåfänga över hur sitt skägg ser ut och vill ha det perfekt. Denna produkt finns inte ute i marknaden än.

De presenterade även andra rakapparater  som finns på Philips webbplats.

I samband med rakapparaterna visades en produkt främst framtagen för tjejer med oönskad hårväxt som heter Philips Lumea. Den använder sig av ljusimpulser som gör att hårsäcken hamnar i idé och inte växer inte ut under tiden Lumea används och man får i stället en silkeslen hud. Philips Lumea använder sig av IPL-teknik som betyder intense pulsed light och för närvarande finns ingen IPL-pryl som täcker lika stor yta som just Lumea.

TeknikHype provade hur en ljuspuls kändes och det som hände var att det blev tillfälligt varmt där ljusstrålen träffade. Om det blev en effekt vet vi inte då området rakades först så någon skillnad syns inte än.

Mer information om Philips Lumea

Demonstrationen om dygnets timmar tickar på och vi får presenterat för oss vad som sker på jobbet, nämligen dags att dricka kaffe. De visade två olika produkter som kunde tillverka mängder av olika sorters kaffe i en och samma maskin. Även här var den en maskin som stod ut ur mängden, Saeco Xelsis. En automatisk toppmodell med väldigt mycket olika inställningar som val av olika bönor, mängd kaffe, koppstorlek bland annat. Den mest coolaste funktionen var att man kan göra sin personliga inställning om hur man vill ha sitt kaffe, och sedan spara detta genom att lägga sitt finger på en sensor. När du sedan vill ha ditt kaffe så sätter du bara ditt finger på maskinen och den tillverkar det du programmerat in utan mer knapptryck än så.

fingerbryggare

Mer information om Philips olika kaffemaskiner finns  på https://www.philips.se/c/kaffebryggare/14023/cat/sv/

Efter jobbet, tid för matlagning och Philips hade en del hushållsmaskiner för att underlätta i köket. Vi fick se en salladsskärare som de kallade för tacomaskinen, en juicemaskin och en fritös som friterar med luft. Det är praktiskt taget en liten portabel varmluftsugn. Fritösen friterar med värme och grillfunktion så det räcker med enbart lite olja på sin potatis för att få goda strips.

All information om Philips AirFryer.

Mera information och andra hushållsprodukter.

I hemmet måste man ju även städa, så vi fick se demonstration om en 3-i-1-dammsugare vid namn Aquatrio som dammsuger, moppar och torkar rent. Den fungerar på släta golv, och inte på mattor. Demonstrationen bestod av att de mosade kakor på golvet, spillde ut mjölk på detta och använde sedan Aquatrio för att göra rent. Kanske var det en prototyp, för tjejen som använde Aquatrio hade svårt att få upp kakorna från golvet. När vi sedan testade den så kändes sen långt ifrån smidig för den var tung och svår att rulla.

dammsuga

Timmen närmade sig slutet och vi fick se två stycken TV-apparater där båda hade inbyggt Ambilight, vilket är små lampor bakom teven som visar upp samma färg som finns i tevens utkanter upp på väggen bakom. Det blir genast mycket skönare för ögonen att se på. Det blir som en liten förlängning av tv och upplevelsen förstärks, vilket märktes väl då de stängde av och på denna funktion.

Den teven som stod ut var en stor ny produkt var en TV som var gjord i glas. Det var i princip bara en stor glasskiva och de hade byggt en tv i. Det fanns inga ställ eller TV-bänk då den gick ner till golvet och var lutad mot väggen. Den hade ett fäste på baksidan  som var monterad mot väggen. Det var en väldigt vacker skapelse och vi kände direkt att en sådan vill vi ha. Förutom att det var väldigt bra bild i dessa teveapparater så pratade de om sina planer för att göra enkelt att kunna styra och visa upp saker i teven med mobilen. De menade att de flesta har wi-fi hemma och har alltid mobilen med sig. Ibland vill man visa en film eller bilder och deras tanke är att det ska vara smidigt och enkelt att koppla mobilen till teven för att snabbt kunna visa sina bilder i mobilen på teven.

glastv

De hade mängder med mjukvara till sina teve där de kunde förflytta ena bilden till en annan teve i ett annat rum. Vill du se ett program i sovrummet kan du trådlöst föra över bilden från ena teven till den andra utan att hålla på med långa sladdar. Det ska även gå att dela bilden till mobiler och surfplattor men än så länge endast med Androidenheter då Apple inte ville haka på det tåget som de sa.

tvsoundbar

Som en extra komplettering till teven visade de även upp LED-lampor  man kunde styra med en applikation till mobilen och ändra färg hur man vill. Lamporna gick även att koppla samman med teven så att den visade samma färger som Ambilight fast inte lika snabbt. Allt med deras TV och ljus imponerade på oss.

Vi fick även se olika sorters hörlurar och bluetoothhögtalare och högtalardockor till mobiler. En för Androidtelefoner som skulle passa alla olika uttag, och en ny för iPhone 5.

androidspeaker

 

iphonespeaker

Bluetoothhögtalarna var portabla och vi fick se två modeller. Den ena var gjord för mer aktivt användande och var vattentålig medan den andra inte. Båda hade storlek som en halvliters flaska och det gick att stereokoppla båda högtalarna till en enhet.

bluetoothhögtalare

I samma veva visades tre olika hörlurar där två var designade för sport och träning och den sista var ett par in-ear lurar som de på Philips menade passade alla olika användare oavsett hur öronen ser ut. Den ena sporthörluren hade ett huvudband som var delat i två delar så att de skulle sitta bättre på huvudet. Den var även vattentålig och gick att tvätta rent efter ett svettigt träningspass. Mer info om dessa här.

De andra träningsanpassade hörlurarna var ett par in-ear med öronkrok vid namn ActionFit.

In-ear lurarna var lyxiga. De presenterades genom en film som visar hur de är tillverkade och dess olika tillbehör. Ett par snygga lurar som är nya på marknaden och är Philips lite lyxigare in-ear lurar.

Info om Philips Fidelio S2.

Teknikhype fick med sig alla tre hörlurar för att testa och se hur de är. Resultat av dessa test kommer…

Sist men inte minst så fick vi se en soundbar man kan ha till sin tv. De nya teveapparaterna har inte speciellt bra ljud och många önskar enkelt ljudsystem som förstärker tvljudet. Det som var häftigt var att det gick att dra ut yttersta delen av högtalaren och då fick man två lösa högtalare som var trådlösa som man kunde placera enligt önskemål. Batteritiden till de trådlösa var cirka 10 timmar och de laddas när de är återkopplade till soundbaren. Enkelt och smidigt för den som vill slippa sladdar och få ett bättre ljud från teven.

Allt som allt så var det en trevlig tillställning där Philips ville visa oss hur en dag kan se ut med Philips produkter i hemmet.

Personalen var väldigt trevliga och villiga att svara på frågor. Eventet hade väl sina små problem. Det första var som jag skrev i början om att det var mörkt i rummet och de kanske hade en tanke bakom det vilket stämde då de visade Wake-up light. Men efter den presentationen så var det fortsatt mörkt och det var svårt att se alla produkter. De kunde ha haft en riktad spotlight eller gjort det ljusare i rummet. Det var en del strul med ljudet till videos då de inte fick det att fungera när det väl skulle vara ljud. Och när en av tjejerna skulle visa juicemaskinen så fick hon ingen ström alls och vi fick aldrig se den i action.

Utöver det så var det väldigt intressant att bli bjudna till Philips huvudkontor och se på nya prylar. Det tackar vi för!

Tidigare artikelNyhet: EA väljer bort Online Pass
Nästa artikelNyhet: Trailer till Sonic 3DS

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn