Att spela på PC är stort visste vi, men nya siffror visar att det är betydligt större än många trott, större än alla konsoler tillsammans.

Det har kommit lite nya rapporter som visar lite hur marknadsvärdet för PC-spelande ser ut i jämförelse med konsol och vågar man tro på dessa siffror så är PC-spelandet stort.

PC-spel ser ut att ha ett marknadsvärde på över 450 miljarder kronor medan alla konsoler tillsammans idag har ungefär 300 miljarder kronor. Men förutom att man ser i pengar så är det betydligt fler som spelar på PC än konsol, detta genom att man ser antal spela på olika plattformar såsom Steam, Game Pass, Epic Games Store och EA Play.

Detta kommer inte riktigt som en överraskning för många utvecklare och utgivare, det finns flera kända namn inom branschen som tror att konsoler kommer vara utdött om några år, PC-spelandet kommer att ta över alltmer vilket kanske inte låter helt omöjligt, men samtidigt så tror jag att konsol-spelandet är såpass stort att det är svårt att bara se det försvinna.

Jag tror att konsoler kommer leva kvar några generationer till, men ska bli intressant och se hur siffrorna ser ut i antalet konsol-spelare mot PC-spelare om 10-15 år.

Jag personligen spelar på båda plattformarna, konsol gillar jag dom dagarna jag vill slappa med ett spel och bara ta det lugnt. PC-spelandet är mer om jag går in hardcore i vissa spel som är i en specifik genre.

Källavisualcapitalist
Tidigare artikelLG presenterar en kompakt 4K-projektor
Nästa artikelAnnorlunda skräckspel med Musse Pigg

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn