Google Glass är troligen en av de mest omtalade teknikprylarna i världen just nu, och det med rätta.

Under de föregående veckorna så har de tidigaste utvecklarna och fantasterna fått hem glasögonen som man antingen verkar längta efter eller avsky. Men de som gillar idén verkar istället vara angelägna om att göra upplevelsen bättre för andra eventuella användare.

google_glass

Nu har nämligen företaget Fullscreen tagit fram en applikation som låter användare att direkt från Google Glass ladda upp videor man spelat in med glasögonen till YouTube Man kommer även att kunna välja om klippet ska laddas upp privat eller publikt, man kommer även att kunna Twittra direkt från appen att man har lagt upp ett nytt YouTube klipp.

Google kommer troligtvis att bygga in denna funktionalitet i den officiella Youtube appen tills att glasögonen blir tillgängliga för oss vanliga dödliga någon gång under början av 2014 men för er som redan har fått tag på ett par så är det förhoppningsvis en bra funktion som nu finns tillgänglig.

Andra appar vi sett till Google Glass är Reddit Timeline av utvecklaren Malcolm Nguyen vilken tillåter användare att se sina 25 första Reddit poster samt funktionalitet att rösta upp och ner dessa. Appen tillåter även att ladda upp bilder, kommentera bilderna samt få kommentarerna upplästa för dig om du vill.

Och Mike DiGiovannis applikation Winky vilken gör att varje gång du blinkar till med ditt öga så tar Glass ett kort istället för att du ska uttala meningen “Ok Glass, Take a picture”. Detta gör enligt DiGiovanni att man alltid får bilden precis i ögonblicket vilket inte en knapp eller en uttalad mening klarar av.

Någon mer än jag som längtar efter att få tag på ett exemplar av Google Glass?

Källa: Fullscreen, Technorati

 

Tidigare artikelNyhet: Acers nya ultrabooks V5 och V7
Nästa artikelNyhet: Acer Aspire R7

2 kommentarer

  1. Det med ta kort med en blinkning låter häftigt men hoppas att det är enkelt att ta bort bilder samt borde det sluka batteri men lätt värt att använda vid speciella tillfällen t.ex. sportevenemang, bröllop m.m

    • ja, det skulle vara väldigt roligt om vi får in ett par på prov när de släpps till hösten (eller när den kommer till Sverige)! då kan jag garantera en utförlig förklaring.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn