Sent igår, Svensk tid, lanserade Youtube äntligen en beta-version av deras nya musiktjänst ”Music Key” som tar ditt Youtubeanvändande till nya nivåer.

Det har länge ryktats om att Youtube jobbar på en musiktjänst som låter dig spara ner offlinelistor, lyssna på musik utan reklam och lyssna på musik i bakgrunden eller när skärmen är avstängd på mobilen. Nu har Youtube lanserat denna tjänsten, Music Key.

Beta

Youtube Music Key är nu släppt som beta vilket betyder att det krävs en inbjudan från Google eller en vän, med en inbjudan så får man sex gratis månader för att testa tjänsten. Beta betyder också att tjänsten inte är 100% färdig, vilket kan leda till att den inte alltid fungerar 100% korrekt. Men generellt sett brukar det fungera rätt bra med Google’s betatester, oftast är det viss funktionalitet som saknas. Tyvärr verkar det svårt för oss i Sverige att komma åt betan då hemsidan där man kan fråga om en beta-inbjudan inte vill visa någon information, så det kan tyvärr vara så att den är begränsad till vissa regioner. Det finns dock möjligheter att kringå detta via olika mjukvaror.

Kostnader

Youtube Music Key kommer att kosta 7,99$ vilket vi räknar med blir 79 kronor när det blir aktuellt för oss i Sverige, Youtube nämner dock att detta är ett rabatterat pris från 9,99$ alltså 99 kronor, precis som Spotify kostar idag. Förutom full tillgång till Youtube’s bibliotek med offlinemöjligheter så får man också tillgång till Google Play Music vilket är en musiktjänst som har 30+ miljoner låtar och möjligheten att ladda upp 20.000 låtar av sitt egna digitala musikbibliotek till Google’s servrar så man kan nå sin musik var som helst.

Youtube nämner inte när denna nya tjänst är tänkt att lanseras i skarp version, men vi kan nog räkna med våren 2015 tidigast.

Tidigare artikelRecension: Sunset Overdrive
Nästa artikelRecension: Tengami (Wii U)

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn