Det har frågats om hur Google Edition-mobilerna från HTC och Samsung kommer uppdateras, blir det som Nexus eller som en vanlig mobil?

Nu har det äntligen blivit klart hur mjukvaran kommer fungera i Google Edition-versionerna av SGS4 och HTC One. Google kommer sälja mobilerna i sin Playbutik tillsammans med Nexus enheterna. Men Google tar inget som helst ansvar för uppdateringar och mjukvara. När ny mjukvara kommer ut så skickas den till respektive tillverkare och därefter är det deras ansvar att skicka ut uppdateringen till mobilerna.

Detta betyder att vi kan få vänta någon dag efter att senaste uppdateringen är släppt till Nexus-mobilerna. Men det kan också dröja veckor eller månader. Det är helt och hållet upp till Samsung och HTC. Det vi har att gå på är hur Samsung här i Sverige har hanterat uppdateringen till de Svensksålda Galaxy Nexus enheterna. Av någon anledning så är det nämligen Samsung som har hand om dessa uppdateringarna och inte Google (som i USA). Det har tagit extremt lång tid innan vi Svenskar har fått uppdateringen, såvida man inte flashat in den själv eller lagt in Googles egna mjukvara i mobilen.

Så drömscenariot med ett bredare sortiment Nexus enheter är troligtvis längre bort än vad vi hoppades när dessa enheter lanserades. Då både Samsung och HTC är väldigt mån om deras egna UI, TouchWiz och Sense, så kan dessa Google Edition-modeller hamna långt ner på priolistan då detta är mobiler som kommer sälja i betydligt mindre skala än de ordinarie modellerna.

Källa:
Android Police

Tidigare artikelNyhet: Speltoppen vecka 25
Nästa artikelNyhet: PS3 uppdateringen 4.45, ger problem *uppdaterad*

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn