GameStick är en av de nya konsoler som bygger på Android som operativsystem med tanken att du ska kunna ta med dig själva konsolen inuti speldosan när du åker över till vänner.

Det har varit tyst på nyhetsfronten från PlayJam men idag så annonserade man att utvecklarutgåvan av företagets konsol kommer att börja skeppas i slutetav månaden, man berättade även lite om produktionen av kontrollen, partnerskap och om SDK:n för konsolen.

Utvecklarvarianten av GameStick kommer att vara lite större än vad den slutgiltiga produkten kommer att vara främst för att den kräver en typ A USB port för mus och tangentbord som är en nödvändighet för utvecklare. Vidare så kommer utvecklarvarianten inte att ha exakt samma interna hårdvara som kundvarianten har för att de-bugga och ladda in appar.

gamestick-dev-580x230

Enligt PlayJam så är kontrollen snart klar för produktion och skapandet av kontrollen gav nästan ingenjörerna en hjärtattack på grund av att kontrollen har en mycket invecklad konstruktion men de har gjort underverk när de har fått plats med så mycket saker på en så liten yta.

Man nämnde även att man har över 500 utvecklare som har anmält intresse för att skapa spel för GameStick och att man även hade partnerskap med “stora företag” och antydde att ARM kunde vara ett av dem. SDK:n kommer att släppas till spelutvecklare senare denna vecka och PlayJam kommer att finnas på plats på GDC 2013 nästa vecka och kommer då att släppa ännu mer nyheter.

Källa: SlashGear

Tidigare artikelNyhet: Twitter släpper nya verktyg för riktad reklam
Nästa artikelRykte: Nästa Nexus 7 får Qualcomm processor

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn