Enligt en ny rapport från Adobe så genererar surfplattor nu mer trafik på internet än vad smartphones gör.

Undersökningen baseras på 100 miljarder besök på över tusen olika webbsidor i både USA, Europa och Asien. Anledningen sägs vara att surfning på en surfplatta ger en mycket rikare grafik samt en bekvämare upplevelse än vad man får på en mobiltelefon.
Den totala trafiken från telefoner uppgår nu till sju procent medans surfplattor står för åtta procent samtidigt som undersökningen också visar att användare besöker 70% fler hemsidor från surfplattan kontra telefonen.

global_traffic_device

Malin Bodolla, marknadschef för Adobe Digital Marketing i Norden säger att många använder telefonen när man är på språng och behöver kolla upp just en sak medans man på kvällen kanske sätter sig vid soffan hemma med surfplattan och verkligen har tid att surfa runt på internet vilket kan förklara den ökade trafiken samt att man besöker fler hemsidor från surfplattan.

Redan förra året så kom Adobe med en förutsägelse som sa att surfplattor skulle gå om Smartphones med internettrafik under 2013, trafiken har fördubblats i år jämfört med 2012 och det finns inget som antyder att denna ökning kommer att avta någonting detta år.
Malin Bodolla tillägger att det är en anmärkningsvärt snabb utveckling för en lösning som endast funnits på marknaden i tre år.

tablet_smartphone_growth

Eftersom att undersökningen är så omfattande och har hämtat information från över 100 miljarder besök från över 1000 olika hemsidor så bedömmer Adobe att resultaten är allmänna för Europa och kan därför även appliceras på Sverige.

Hur använder ni läsare surfplattan och telefonen?

Källa: Forbes

 

Tidigare artikelVideocast: TekniCast #7
Nästa artikelNyhet: Samsungs trådlösa speldosa

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn