Idag presenterar Microsoft deras nya surfplatta, Surface 3, som ska med tiden ersätta både datorer och surfplattor. Den är tunnare, lättare och billigare än Surface Pro 3.

Surface 3 finns redan idag att förbeställa och släpps den 7 maj, den kommer med operativsystemet Windows 8.1 men kan helt gratis uppdateras till Windows 10 när det har släppts senare i år. Plattan kommer att kunna användas en hel arbetsdag, eftersom batteritiden är så långt kan man tillexempel titta på video upp till tio timmar utan att behöva ladda den. Med på köpet av Surface 3 får du med ett år kostnadsfritt abonnemang av Office 365 Personal.

surface3

Med pennan går det att använda Surface 3 som ett ritblock och anteckningsblock, såklart även som en dator och en surfplatta. Med den kombinationen blir Surface 3 den perfekta tillbehöret till en student, till olika skolor eller bara dig som privatperson. Många av funktionerna på Surface 3 har tagits fram med hjälp av skolor och universitet för att uppfylla deras krav på en bra och produktiv surfplatta.

Precis som med föregångaren och storebrodern, Surface Pro 3, har Surface 3 en microSD-kortläsare, en Mini DisplayPort och en USB 3.0-port. Vilket kan ge dig en chans att koppla in de tillbehören som behövs för ditt arbete.

Något som också tillkommer på köpet är Surface 3 Type Cover, ett magnetiskt tangentbord som kan användas lika bra som ett tangentbord som ett skydd för skärmen. Till Sverige kommer det tre olika färger; blått, svart och rött.

surface3.1

 

Specifikationer:

Skärm: 10.8 tum HD display
1920 x 1280 pixlar
Windows 8.1 (gratis uppdatering till Windows 10)
Batteritid: 10 timmar
Processor: Quad-core Intel Atom

Priser:

Intel Atom x7 / 2 GB RAM / 64GB hårddisk – 5690 kr
Intel Atom x7 / 4 GB RAM / 128 GB hårddisk – 6790 kr
Surface 3 Type Cover – 1429 kr
Dockningsstation till Surface 3 – 2179 kr

 

 

Tidigare artikelRecension: Resident Evil: Revelations 2
Nästa artikelVideo: Apple Watch videoguides

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn