Sony har precis lanserat en ny SmartWatch som är en andra skärm till Androidmobilen.

Målet med SmartWatch 2 är att man helt och hållet ska kunna styra apparna på sin Androidmobil utan att behöva röra mobilen. Med denna enhet kan användaren antingen se information på 1.6″-skärmen, eller skicka enkla kommandon till mobilen. Några exempel på detta kan vara att ändra musik eller kolla efter meddelande och notifieringar, men möjligheterna verkar vara oändliga. När den inte är kopplat till en smartphone så är SmartWatch 2 en vanlig klocka, och skärmen på 220 x 176 pixlar är speciellt designad för att fungera bra i direkt solljus.

SmartWatch 2 är vattentålig och kan lätt kopplas ihop med en smartphone via NFC. Användargränssnittet påminner om Android men är egentligen något annat. Själva SmartWatch 2 är tillverkad av aluminium och armbandet kan anpassas efter önskemål. Den är dessutom kompatibel med de flesta Androidprodukter, men det finns ingen specifik lista på dessa. Däremot rekommenderas Android 4.0 eller nyare.

På grund av sina meddelanden och skärmen så behöver den laddas regelbundet via en micro-USB. Batteritiden är okänd men kommer förmodligen vara en viktig del i hur framgångsrik SmartWatch 2 kommer bli. Som det ser ut nu förutspår Sony en batteritid på tre till sex dagar beroende på hur den används.

Källa: ubergizmo.com

Tidigare artikelNyhet: Sony lanserar 6,4″ Xperia Z ultra
Nästa artikelNyhet: OUYA i butik imorgon

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn