Då har även Sony haft sin presskonferens på Gamescom där vi fått ta del av en hel del nya spel till PS4 men även lite uppdateringar av det vi redan vet om.

Sony började med att bekräfta att man nu har lyckats få sålt över 10 miljoner PS4 konsol världen över. En siffra som ständigt ökar och frågan är om Xbox One kommer ha nån chans att komma ikapp.

På årets presskonferens från Sony fick vi se en hel del nya spel där ett av dom var Bloodborne som för första gången visat upp lite gameplay från spelet. Bloodborne utvecklas av samma gäng som står bakom Dark Souls-spelen så vi har en hel del god saker att se fram emot.

 

Ett spel som vi tyckte var lite konstigt var ”The Tomorrow Children” som handlar om att samarbeta och trailern som dom visade upp känns lite annorlunda. Exakt när spelet släpps är ännu okänt, men se gärna trailern nedan och säg vad ni tycker om det.

 

Paradox Interactive fanns också med i ett hörn där dom bekräftat Hollowpoint som är ett co-op spel som väntas komma till både PC och PS4. Första trailern släpptes på Gamescom som ni kan se nedan och visst har vi en hel del action att se fram emot.

När Sony berätta att Metal gear solid-skaparen Hideo Kojima fanns på plats blev många förvånade och nästan tappa andan, men tyvärr det dom skulle visa oss var inte allt för mycket men roligt.

 

En av nyheterna som överraskade var när Dean Hall tog över scenen som är mannen bakom DayZ och faktiskt bekräftade att spelet håller på att utvecklas till PS4.

dayz-logo-credit-epix-gaming-com

 

 

Gänget bakom Heavnly Sword, Enslaved och Devil May Cry har nu visat upp sitt nästa spel Hellblade som inte visade allt för mycket ingame men bekräftats. Spelet kommer släppas exklusivt till PS4 under en viss tid men även släppas till fler format som Xbox One och PC.

 

Sony släppte tre trailers innan Gamescom för att hinta lite om ett spel som vi äntligen fått svar på, Until Dawn som är ett skräckspel och enligt trailern liknar väldigt mycket en film.

 

Detta är bara några av nyheterna som Sony visade upp på Gamescom. Det bekräftades även att Playstation Now-beta kommer dra igång i Europa under 2015 och med största sannolikhet släppas senare under 2015. Playstation TV bekräftades även komma till Europa 15:e november för €99.

Sony bekräftade även att man nu enkelt kommer kunna ladda upp sina klipp på Youtube samt en ny funktion dom valt kalla för Share play. Med Share Play kommer man enklare kunna spela med sina vänner på sin vänlista via Playstation Network och man kommer t.om kunna spela spel som kanske inte alla äger, så ens vänner måste inte ha samma spel för att göra det möjligt att spela tillsammans, ända kravet är att man ska vara Playstation plus-prenumerant.

 

Tidigare artikelPodcast: Teknicast #73
Nästa artikelRykte: Bilder på Samsung’s VR-headset har läckt

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn