Sony och Panasonic gör en 300GB optisk disk tillsammans.

I morse lät Sony och Panasonic meddela att de kommer samarbeta för att kunna skapa en nästa generationens optisk disk för professionella användare, och behålla standardstorleken (CD) för optiska diskar som finns idag. Detta besked kommer tio år efter att den första prototypen för Blu-ray-spelaren släpptes, och tre år innan det så kom själva disken som prototyp.

Sony och Panasonic siktar på att ta denna storlek och format in i framtiden genom att ta respektive företags unika och bästa lösningar från själva formatet.

Optiska skivor har enligt Sony och Panasonic utmärkta egenskaper för att klara av exempelvis damm och vatten, och kan också stå emot förändringar i temperatur och luftfuktighet vid förvaring. De är även kompatibla mellan olika format och garanterar att data kan fortsätta att läsas även som formatet i sig utvecklas. Detta gör skivorna till ett robust format för långtidslagring av innehåll.

Båda bolagen har tidigare utvecklat produkter baserade på Blu-ray-formatet, och utnyttjar styrkan hos optiska skivor. Dock anser både Sony och Panasonic att optiska skivor måste rymma betydligt större volymer av lagring i många år framöver med tanke på den förväntade framtida tillväxten på marknaden, och har alltså agerat för detta med att gå samman som ett team.

Vi kommer att få se denna lösning av lagringskapacitet på 300GB eller mer i slutet av 2015.

Källa: Sony.net

 

 

Tidigare artikelNyhet: Nya bilder på GTA V
Nästa artikelNyhet: Inga sjöslag i Assassins Creed 4

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn