Det kanske inte var helt oväntat men nu har Sony äntligen bekräftat att Playstation 4 är deras nästa generation med en del överraskningar.

Precis som dom flesta hade gissat så var det Playstation 4 eventet i New York handlade om och vi fick ta del av en hel del nyheter.

Dualshock 4

En av nyheterna var en ny handkontroll Dualshock 4 som får en lite annorlunda design i jämförelse med andra och tredje generationen. Första man lägger märke till är pekyta som vi känner igen från Playstation Vita, även det sociala har förenklats genom en ”share”-knapp samt att man på framsidan av kontrollen hittar ljuspanel som även de känner igen från Playstation move för att olika spelare får olika färger.

Det kommer även släppas någon typ av panel som då kan känna av kontrollen i vilket djup handkontrollen är samt en bättre precision när det gäller styrningen.

ps4-dualshock4-1

Och äntligen finns nu även ett hörlurs uttag i handkontrollen samt en förbättrad rumble-funktionen. Sony ska tydligen vara generösa nog att man kommer skicka med ett headset som man kan koppla in direkt i handkontrollen.

Specifikationen

Main Processor
Single-chip custom processor
CPU : x86-64 AMD ”Jaguar”, 8 cores
GPU : 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon based graphics engine

Memory
GDDR5 8GB

Hard Disk Drive
Built-in

Optical Drive (read only)
BD 6xCAV
DVD 8xCAV

I/O
Super-Speed USB (USB 3.0) ?AUX
Communication Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)
IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth® 2.1 (EDR)

AV output
HDMI
Analog-AV out
Digital Output (optical)

GaiKai streaming

Precis som ryktena påstått redan innan eventet så kommer nu Gaikai finnas tillgängligt på PS4. Man kommer helt enkelt kunna streama spelen direkt till konsolen utan att behöva ladda hem något och enligt Gaikai själva så kommer alla dom senaste spelen finnas tillgängliga för test utan att behöva betala en krona.

Gaikai-Ps4-ps3-PlayStation-Cloud

Det kommer även bli möjligt att dra nytta av sitt PS Vita lite mer där man likt som Nintendo kan fortsätta spela på sin handhållna konsol om man inte vill ockupera TV:n för hela familjen.

Julhandeln 2013

Något exakt datum fick vi inte när Playstation 4 väntas börja säljas men Sony bekräftade efteråt att julhandeln 2013 kommer bli speciell vilket bara kan betyda en sak. Konstigt nog valde Sony att INTE visa upp själva konsolen utan pratade med om dess funktioner och handkontrollen vilket är mer än tillräckligt för många.

Vi får bara hoppas att priset inte kommer skrämma oss som PS3 gjorde i början, vi får helt enkelt vänta till jul innan vi kan ta del av just nu världens kraftfullaste konsol.

Tidigare artikelNyhet: Speltoppen vecka 7
Nästa artikelVideo: Killzone Shadowfall-trailer på PS4

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn