Att det blir bättre bilder med ett större och ”riktigt” objektiv är det inge tvekan om och Sony verkar ha tänkt på detta genom att lansera objektiv specifikt till smartphones.

Sony blir först ut med att ge möjlighet till att montera på en modul som är ett objektiv samt en sensor och kopplar samman dom med mobilen via NFC eller wi-fi (iOS) men det mest komiska i denna presentation är att enligt Sony så fungerar inte dessa objektiv till deras egna telefoner utan endast iOS och Android-telefoner.

Till en början kommer det två modeller, QX10 och QX100.

QX10

10gånger zoom en sensor vi har i dagens kompakta kameror i storleken 1/2,3 tum. Sensorn klarar av ISO 12 800 och göra detta med hjälp av 18 megapixlar.

QX100

Här har vi mer ett objektiv som har samma sensor från RX 100 II som då klarar av att fånga bilder med en upplösning på 20 megapixlar och 3,6 gånger optisk zoom.

Genom liknande knappar som vi ser på dagens systemkameror och andra bättre kompakta kameror så är det väldigt enkelt att zooma samt att det finns en USB-port på sidan för laddning av objektivet.

Både QX10 och QX100 väntas få säljstart i Sverige slutet på september där priset för QX10 hamnar på 2000kr och QX100 på 4000kr.

Tidigare artikelNyhet: Sony Xperia Z1 nu officiell
Nästa artikelNyhet: Asus Zenbook UX301 med högupplöst skärm

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn