SEGA som vi annars känner igen inom spelkonsoler ser nu ut att satsa på annan hårdvara som vi inte är särskilt vana vid.

SEGA känner många igen från sega megadrive, Dreamcast och inte minst Sonic när det gäller spel. Men nu verkar det som att Sega vill komma tillbaka på hårdvarumarknaden och har nu visat upp bärbara datorer som ska gå under varumärket sega.

Maskinerna går under namnet Sega Note PC som kommer finnas i lite olika modeller där prestandan är den största skillnaden. Skärmen hamnar på 15 tum med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar där vi under skalet kan hitta en Intel processor från Ivy bridge-serien.

Annars hittar vi minst 4GB DDR3-minne, 500GB hårddisk, DVD-spelare samt dom vanliga anslutningar såsom USB 3.0, ethernet, 3.5mm-ljud och trådlöst nätverk.

Det finns även andra kratfullare modeller som då bland anant erbjuder fyrkärnig processor samt mer minne och kraftigare grafikkort.

Men det hela gör det lite mer speciellt då det är Sega som har tagit fram detta och det finns klassiska teman att välja mellan som Dreamcast, Megadrive och Saturn.

Tyvärr kommer vi nog aldrig få se denna bärbara dator i Europa utan kommer endast att säljas i Japan. Priset hamnar på från cirka 7 000kr.

Tidigare artikelNyhet: Real Racing 3 blir freemium
Nästa artikelRykte: Galaxy S4 får Qualcomm CPU

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn