Inlines gör en comeback på spelmarknaden med nya On A Roll, ett inlinesspel som utveckals av utövare.

Extremsportsspel har legat under ytan ett tag nu, SKATE 3 från EA var det senaste spelet i denna genre och vi har inte hört något speciellt efter detta, fören nu. On a Roll är ett nytt spel där spelaren åker inlines. Det har släppts ett par spel tidigare för inlinesentusiaster, men de tidigare spelen har aldrig varit speciellt bra eller slått speciellt hårt jämfört med Tony Hawk-serien eller främst EA’s SKATE-serie. Men nu kommer ett spel som ser väldigt lovande ut och One Rollerblading Magazin har fått en pratstund med utvecklarna som beskriver ett riktigt lockande spel.

On a Roll är gjort av människor som åkt inlines i 15+ år och har stor erfarenhet av spelutveckling, första teasern visar ett par tricks som ger en relativt realistisk spelstil, något studion bekräftar i intervjun med One.

I guess if we’d have to compare it to any existing game out there, the S.K.A.T.E. series would come closest, but we’re pretty much doing our own thing.

Här nedan är första teasern för On A Roll.

Med ett par screenshots från spelet så frågar One hur grafiken kommer sluta och studion säger att detta är i utvecklingsstadiet och att grafiken troligtvis kommer bli bättre än vad de visar nu. Något de kommer jobba mycket med är ljuset som kommer vara lite neddämpat, ungefär som i teasern ovan.

onaroll

När det kommer till bandesignen så kommer On A Roll, likt SKATE, ha en öppen värld där man kan åka hur man vill för att utforska och hitta sina favoritspots. Detta är en typ av bandesign som passar riktigt bra i spel som detta.
Det spelet som varit bäst av de tidigare inlinespelen är Rolling, men en stor skillnad mellan Rolling och On A Roll är att Rage (som utvecklade Rolling) började åka inlines för att göra spelet, medan On A Roll studion utvecklar spelet för att de vill spela det själva och har många års erfarenhet av inlines.

Spelet har varken blivit ett Kickstarterprojekt eller fått någon form av lanseringstid, men de är utlovat till alla stora konsoler vilket borde innefatta Xbox 360, PS3, PS 4, Xbox One, Steam och förhoppningsvis Wii U.

Källa:
One Rollerblading Magazin

Tidigare artikelTest: Huawei Ascend P7
Nästa artikelVideo: Samsung-reklam dissar iPhone

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn