Den numera nedstängda torrentsajten Swebits är återigen i medias blickfång men denna gång på grund av en rättegång. 

Det är en tidigare användare och moderator som åklagas för att ha laddat upp över 500 filmer illegalt och i vissa fall innan filmerna kommit ut i handeln vilket sägs ha åsamkat rättighetsinnehavarna stor skada.

Enligt åklagare Henrik Rasmusson så skadar filmerna rättighetsinnehavarna dels för att dom släpps gratis och sedan dels för att filmerna har släppts på Swebits innan dom har släppts i handeln vilket har gjort att rättighetsinnehavarna har förlorat stora summor i försäljning av filmerna som han säger till Sveriges Radio. Och enligt Henrik Rasmusson så är detta brott tillräckligt grovt för att den åklagade ska kunna dömas till fängelsestraff.

Swebits åtalet sägs vara det i särklass största åtalet med piratkopierad film i Svensk historia mot en enskild person. Det tidigare rekordet låg på ca 60 filmer men i detta fall så rör det sig om ca 500 filmer och tv-serier. Åtalet gäller uppladdningar mellan april 2008 och november 2010 och under denna period sägs Swebits ha haft ca 35 000 registrerade användare.

Källa: SweClockers

 

Tidigare artikelTest: Xperia Z
Nästa artikelNyhet: Samsung jobbar på hjärnstyrd tablet

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn