Nu är lagringsföretaget OCZ Technology nära att ansöka om konkurs tyvärr, men det finns en sista utväg.

OCZ har under en längre tid haft stora problem med att få ekonomin att gå runt. Nu har det i ett pressmeddelande kommit fram att investmentbolaget Hercules Technology Growth Capital som vart det bolaget som tidigare lånat pengar till OCZ tagit över alla tillgångar till företaget och detta kort och gott betyder att en ansökan om konkurs inte är långt borta.

OCZ är ett relativt ”färskt” företag då det grundades 2002 och blev snabbt stora med sitt namn genom god prestanda i sina minnen samt både bra prestanda och bra priser på sina SSD. Företaget försökte sig även på nätdelar och kylning men något dom snabbt la ner och istället satsa helhjärtat på SSD.

Men helt ute verkar det inte vara då det kommit rykten om att Toshiba är intresserade av att köpa upp delar om inte allt av OCZ, vi får helt enkelt se med tiden om denna affären går igenom eller inte.

 

Tidigare artikelNyhet: OmniROM erbjuder KitKat till 15 enheter
Nästa artikelNyhet: Super Mario 3D World säljer dåligt…

1 kommentar

  1. […] Under förra veckan skrev vi om att OCZ är nära att ansöka om konkurs men det ryktades om att Toshiba hade ett intresse för företaget. Nu har det bekräftats att Toshiba betalar 35 miljoner dollar för OCZ vilket gör att dom nu får tillgång till minneskontrollers, firmware och mjukvara samt även utvecklingsteamet hos OCZ. […]

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn