Apple har nu gått ut och sagt att det NFC-chip som sitter i iPhone 6/iPhone 6+ endast kommer fungera med Apple Pay och inte funktioner som man hittar i Android.

Sedan iPhone 5 så har många konsumenter hoppats på att Apple ska lägga till NFC i deras iPhone’s, Apple har dock tagit avstånd från den typ av teknik och i stället satsat mer på Bluetooth 4.0 och deras funktion AirDrop som skickar data mellan iPhoneanvändare. Men nu har Apple valt att lägga till NFC i och med iPhone 6/6+ vilket var en positiv nyhet för iPhoneanvändare. I samband med presentationen av NFC-chipet så gick Apple även ut med att de öppnar tjänsten Apple Pay som är Apple’s digitala plånbok.

iphone-nfc-

NFC endast för Apple Pay

Nu har Apple, i ett mail till Cult of Mac, bekräftat att NFC-chipet endast kommer användas till den nya betaltjänsten och inte till andra trådlösa funktioner så som bildöverföring, synkronisering med externa högtalare, NFC-taggar etc.
Samtidigt som Apple visar tecken på en mer öppen produkt så väljer de att tona ner NFC-funktionen vilket kan kännas konstigt. Så vill du föra över bilder eller länkar till dina kompisar så är det fortfarande AirDrop som gäller.

Om Apple ändrar detta framöver vill de inte säga, men som det ser ut nu så vill de tona ner NFC-chipet då det bara ”är en del av något större”. TouchID däremot var en helt egen funktion som Apple har lyft fram sedan lanseringen med iPhone 5S förra året, även TouchID har varit väldigt begränsat första året då Apple vill prioritera säkerheten i funktionen. Nu däremot, i och med iOS8, öppnar Apple upp TouchID för tredjepartsutvecklare så de kan dra nytta av funktionen i deras appar. Kanske kommer NFC-chipet gå samma väg inför iOS9/ iPhone 6S/6+S?

Tidigare artikelVideo: Bekräftat Microsoft köper upp Mojang
Nästa artikelRecension: The Sims 4

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn