Det var under gårdagen som Microsoft bekräftade att om ett år så kommer de att dra pluggen ur Windows XP, alltså man kommer att stoppa alla uppdateringar till versionen helt.

Men Windows XP har ändå hängt med ända sedan 2001 så man får väl ändå förstå att Microsoft har tröttnat på att fortsätta stödja den gamla versionen som knappast inbringar några större summor för företaget.

Microsoft lanserade Windows XP under 2001 och det var vissa protester mot det färgglada gränssnittet i början men det har haft en stor del av marknaden under hela sin livstid och har fortfarande närmare 39% av marknaden med Windows 7 som enda större operativsystem. Windows Vista, Windows 8, OS X, Linux och de “övriga” operativsystemen som endast får ihop 18,3% tillsammans.

Windows XP är inte särskilt omtyckt av Microsoft längre och man har försökt döda av XP tidigare, först var det sagt att man skulle ge support till operativsystemet under 2008 men man var tvugna att backa när Vista fick ett så svalt mottagande på marknaden och man förlängde då supporttiden till 2014.

Trots stora ansträngningar från Microsofts sida som virtualisering av XP i och med XP-mode i Windows 7 för att få användare och företag att uppgradera till ett senare operativsystem så är det fortfarande väldigt många både företag och användare som använde XP. Man hävdade även under förra året att företag förlorade många miljoner på att fortfarande använda XP istället för att använda Windows 7.

Så nu är det bara ett år kvar för den tredjedel av alla datorer i världen som fortfarande kör XP när det gäller nya säkerhetsuppdateringar, nya funktioner som DirectX 11 och Internet Explorer 10 har redan slutat anlända till användare av det gamla operativsystemet.

Källa: Bit-Tech

Tidigare artikelNyhet: Lost Planet 3 försenas
Nästa artikelRykte: Apple ett närmare samarbete med Yahoo

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn