Det har tidigare ryktats om att det nya Xboxet, Xbox One, kräver konstant uppkoppling likt en dator för att stoppa begagnade spel, men Microsoft har löst det på annat sätt.

Under gårdagens event sa inte Microsoft något om konstant uppkoppling mot nätet för att kunna spela spel på Xbox One. Detta gjorde att många antog att de rykten som gällde ett stopp för begagnatmarknaden nu kan grävas ner. Men The Wired har nu frågat Microsoft om Xbox One kräver installation av spel. På den frågan svarar Microsoft ja. Vi installation av spel på Xbox One så kopplar man sin spelkopia till sitt Xbox Live konto och sin konsol, därmed låser man spelet till sin konsol och kan inte ta med det till en kompis för att spela. Man kommer inte heller kunna sälja spelen begagnat lika bra som idag.

Det går att gå runt detta genom att betala en avgift för att få installera spelet på en till konsol. Avgiften är inte offentlig i dagsläget men troligtvis blir det för mycket för att man ska vilja betala för en spelkväll hos kompisarna.

Källa:
Loading

Tidigare artikelNyhet: Ej möjligt byta hårddisk i Xbox One
Nästa artikelNyhet: Den populära GPS appen waze når Windows Phone

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn