Microsoft fortsätter att omstrukturera och denna gången påverkas mobildivisionen och tusentals jobb påverkas av detta.

Sedan Microsofts nya VD Satya Nadella tagit över spakarna så har det hänt en hel del, framför allt bland dom anställda som man nu fortsätter att skära ner på. Inte allt för längesedan lämnade Nokias gamla VD Stephen Elop Microsoft och enligt kommentarer från Nadella så var han inte särskilt ledsen över det.

Idag meddelade man att säga upp 7 800 anställda inom mobildivisionen världen runt och detta betyder att man nu alltså sagt upp över 25 000 anställda på bara något år. Microsoft kommer förutom att göra sig av med anställda även att skriva av köpet av Nokia och dess tillgångar som ska vara värt upp emot 7,6 miljarder dollar. Det kommer även bli en omstruktureringskostnad till mellan 750 och 850 miljoner dollar. Nokia affären blir helt enkelt en dyr historia för Microsoft men man kanske lär sig av sina misstag och ser ljuset i tunneln hos Windows istället för Windows Phone.

Det man kommer lägga fokus på istället är tre segment, först företagskunder med säkerhet och produktivitet i fokus. Andra är för dom vanliga konsumenterna som har en mindre budget och sista är för Windows-entusiaster som har flaggskepp att se fram emot.

Hur Microsoft planerar att behålla eller sparka mer folk i framtiden är det ingen som vet, men störst fokus ligger nog på Windows 10 just nu som lanserar om ett par veckor.

I länken nedan kan ni läsa brevet från Nadella till dom anställda.

Källa: News.Microsoft

 

Uppdaterat 10/7

Finland kommer att drabbas hårdast av detta då man bland annat lägger ner Microsoftanläggningen i Salo helt som påverkar hela 2 300 jobb.

Anläggningarna i Esbo och Tammerfors kommer att finnas kvar och dom fåtal från Salo som behåller jobben kommer att flyttas till dessa två anläggningarna.

 

Tidigare artikelNyhet: Xbox Music byter namn
Nästa artikelRykte: Apple tror på iPhone 6S

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn