10 dagar tog det innan ryktena om en klocka från Microsoft blev officiella, inatt släppte Microsoft deras nya träningsarmband Microsoft Band.

Då har även Microsoft lanserat deras träningsarmband, Microsoft Band, tillsammans med den nya multiplattforms-appen Microsoft Health. Microsoft Band är mer som ett träningsarmband än en klocka, i alla fall designmässigt. Det officiella priset är 199$ (~1700 – 2000 kronor), den stora nackdelen är att Microsoft Band, till en början, endast kommer säljas i USA till ett begränsat antal.

Microsoft Band

Med 10 olika sensorer så känner Microsoft Band av det mesta, puls, steg, sömn och allt annat man kan räkna med från ett träningsarmband, trots sin storlek så har den även en inbyggd GPS vilket gör att man kan registrera sina löprundor utan att springa med mobilen i fickan eller runt armen.
Microsoft vill även sprida träningsarmbandet mellan olika system och öppnar då upp för andra apptillverkare att nyttja Microsoft Band och dess 10 sensorer, här är bland annat Jawbone Up och Runkeeper med på tåget för att erbjuda stöd för Microsoft Band.

Batteritiden ska vara upp till 48 timmar, något som är relativt lite för ett armband, men då ska man ha med i beräkningen att Microsoft Band har en riktig skärm med notissynkronisering, vilket gör den mer jämförbar med Samsung’s Gear Fit

band

Microsoft Health

Mjukvaran Microsoft Health är släppt till Android, iOS och Windows Phone så armbandet kan användas till alla ledande system på marknaden idag. Likt armbandet så vill Microsoft även göra mjukvaran öppen för andra, så Microsoft jobbar med att få stora tillverkare som Pebble, Samsung och Fitbit med på tåget för att deras träningsarmband och klockor ska jobba med Microsoft Health.
För att konkurrera med Apple så har man även möjligheten att dela sin data från Microsoft Health med sin läkare för att göra utvärderingar över ens aktiviteter och hälsotillstånd.

Tidigare artikelNyhet: Alienware 13 + Graphics Amplifier
Nästa artikelRecension: The Evil Within

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn