Samsung har nu sagt att antivirusprogrammet Lookout kommer integreras med TouchWiz, detta ger dig ett tryggare användande men än mer oönskade program på din telefon.

När man köper en Androidmobil idag så följer det med en hel del program som Samsung, HTC, Sony och andra tillverkare har valt att integrera i deras system. Detta kallas bloatware vilket är program och appar som fungerar som reklam för utvecklare. Oftast får man med någon testversion som sedan kan uppgraderas för pengar eller ett helt program som företagen tycker är smidigt att ha med.

Nu har Samsung bekräftat att kommande telefoner från Samsung kommer ha antivirusprogrammet Lookout integrerat i Samsungs UI TouchWiz. Lookout är idag ett av de största anitvirusskydden för Androidtelefoner och finns i en gratisversion samt en betalversion. Det som följer med i Samsungs telefoner är den version som i vanliga fall kostar pengar. Med den så kommer allt på enheten scannas samt allt som kommer från internet så som mail.

Om det är positivt eller negativt att Samsung integrerar antivirusskydd i deras mobiler är upp till var och en, men risken för att råka ut för något på mobilen i dagsläget är inte så hög.

Vill man ha så lite appar som möjligt på sin mobil så rekommenderar vi en iPhone eller Nexus 4, Apple använder sig inte av förinstallerade tredjepartsprogram utan har bara sina egna basprogram. Hela Nexus-serien utvecklas tillsammans med Google och är så ”tunn” som möjligt, med andra ord så har Nexusenheterna så lite appar som möjligt från start.

Källa:
The Verge

Tidigare artikelHumor: Nintendo lanserar Nintendo 1DS
Nästa artikelRykte: Sony jobbar på VR-headset till PS4

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn