Apple gjorde de inge hade väntat sig och visade upp en ny iPad som växt till sig rätt så rejält samt tillbehör vi inte hade väntat oss.

Apple visade upp en helt ny iPad som fick namnet iPad Pro och är Apples mest kraftfulla iPad någonsin.

Med en skärm på hela 12.9 med en upplösning på 2732 x 2742 pixlar tum blir största enheten som drivs på iOS och det verkar som man är ett steg att göra iPad med mer och mer en bärbar dator. Man har använt sig en hel del teknik från iMac 5K för att kunna få ner responstiden så mycket som möjligt. Skärmen kommer även automatiskt att justera hur ofta denna ska uppdatera bilden för att spara så mycket batteri som möjligt om det inte behöver uppdateras allt för ofta.

iPad Pro får även ta del av Apples nya processor A9X som är tredje generationen 64-bit processor och denna gången har man har lyckats dubbla allt i jämförelse med A8X.

Batteriet i iPad Pro ska hålla i 10 timmar och med tanke på storleken på skärmen så låter det helt ok. iPad Pro är utrustad med fyra högtalare som ska justera automatisk vilka högtalare samt hur dom ska vara aktiverade beroende på hur man håller plattan för bästa möjliga ljud.

iPad Pro väger endast ca 700 gram och är endast 6.9 mm tjock och för att jämföra med iPad Air som är 6.1 mm.

ipad-pro-2

Tillbehör

En annan nyhet till iPad Pro blir ett fysiskt tangentbord som även är ett skydd till iPad Pro som Apple döpt till Smart Keyboard. Man ansluter tangentbordet via ”Smart connector” som är magnetiska kontakter som man även finns där för att ladda eller koppla in andra tillbehör. iPad Pro kommer även komma med lightning kontakten för att ladda och synka den precis som alla andra iOS-prylar.

Förutom ett nytt tangentbord visade Apple även upp en penna/stylus till iPad Pro, Apple Pencil.

Skillnaden mellan ett finger och Apple Pencil är att iPad Pro kommer läsa av allt som händer på skärmen dubbelt så snabbt vilket gör att det ska minsta all typ av fördröjning som kan uppstå, pennan kommer även känna av hur hårt eller löst man trycker som är väl anpassat för att t.ex rita. Men vill man kommer man kunna använda både fingret och pennan samtidigt vid behov. Apple Pencil kommer man att ladda via lightning-port som går att koppla in direkt i iPaden för att ladda.

Priser

Säljstart för samtliga nyheter börjar i November.

  • 32 GB (Wifi) – 8 995 kr
  • 128 GB (Wifi) -10 695 kr
  • 128 GB (Wifi+4G) – 11 995 kr
  • Apple Pencil – 1 095 kr
  • Smart Keyboard – 169 dollar

ipad-pro-3 ipad-pro-4 ipad-pro-5

Tidigare artikelNyhet: Apple har visat upp ny Apple TV
Nästa artikelNyhet: Då släpps El Capitan och iOS 9

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn