Äntligen har Apple gjort det rätta, gjort om iOS 7 från grunden när det gäller designen samt lagt till en hel del funktioner.

Apple säger själva att iOS7 är den största ändringen av iPhone sedan… iPhone. Alltså sedan den första iPhonen som kom för fem år sedan. Många säger att iOS inte ändrats alls sedan det släpptes. Men nu har Apple gjort en rejäl förändring och lagt till en del funktioner som är saknade.

Alla ikoner och standardappar är omgjorda från grunden och har nu ett mer ”platt” utseende. Allt ser mer modernt ut och det är tunnare linjer genom hela systemet.

ios7-1

Man kommer nu kunna lägga hundratals appar i varje mapp till skillnad från gränsen på 12 – 16 appar som varit tidigare. Multitasking systemet är nu även ”kortbaserat”, vilket betyder att den lilla listen som kom upp tidigare nu är skärmbilder som man kan dra åt höger och vänster. Dessa skärmbilder visar vilket program det är och täcker större delen av skärmen.
Under multitaskingskalet så har det gjort en del förändringar. Appar kommer nu kunna ”köras” i bakgrunden, med andra ord kommer appar kunna ladda ner data och uppdateras medan de ligger i bakgrunden. Detta gör att appen slipper uppdateras när den startas igen och blir då aktuell direkt. Detta har tidigare bara funkat med standardapparna och ett fåtal utvalda tredjepartsappar.

Control Center

Control Center är en ny meny som man drar upp från underkant. Här kan man sköta inställningar som Ficklampa, flygplansläge, Bluetooth och Wifi snabbt och smidigt utan att behöva gå in i inställningar. Detta har varit en väldigt efterlängtad funktion för iOS.

Även Safari har blivit uppdaterad med förbättrad helskärmsläge och bättre fliksystem (som påminner mycket om Chromes system). En trevlig nyhet är också att man nu kan söka direkt i adressfältet, man behöver alltså inte gå till en separat sökruta för att göra en googlesökning.

Kameran har nu fått ett nytt UI som följer den nya designen. Det ha även kommit till en del filter samt en ny bild-app. I den nya bildappen så sorteras bilderna på ett bättre sätt. Det funkar också med gestbaserade rörelser för att förhandsgranska bilder m.m.
Airdrop är också en funktion för just bilder och filer. Genom Control center kan man skicka filer till andra iOS användare (iPhone 5, 4:e generationens iPad, 5:e generationens iPod Touch och iPad mini).

Även Siri har fått sig en sminkning, eller ska vi säga hen? Man kan nu välja om Siri ska vara en kille eller tjej. Designen följer iOS 7 övriga formspråk och kan nu ändra i inställningarna som finns under Control center. Du kan även söka med Siri på Twitter, Bing och Wikipedia för att få hem information till din iPhone.

Tidigare artikelE3: Xbox 360 ”One-edition” *uppdaterat*
Nästa artikelNyhet: Apple Game Center får nytt utseende

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn