Under onsdagskvällen visade HTC upp en ny telefon, HTC Desire Eye, samt en liten actionkamera vid namn HTC RE.

Igår visade HTC upp tre nyheter från företaget. HTC Zoe, som är en kameraapp, har nu lämnat betastadiet och nått version 1.0. HTC Desire Eye är en ny selfietelefon med dubbla 13MP kameror och till sist HTC RE som är en enklare actionkamera som passar för Android 4.3+ och iOS.

HTC Zoe

HTC släppte Zoe för första gången till deras HTC One (m7), en kameraapp som var tänkt att klippa ihop specialanpassade filmer från ditt galleri, lite som Google’s fotoapp gör. HTC har utvecklat appen och nu har de släppt en skarp version av HTC Zoe till Android och iOS (finns att ladda ner på Google play, kommer till iOS inom kort).

Med den nya lanseringen av HTC Zoe så har HTC lagt ner stor vikt på att göra videoredigeringen social. I det stora hela så går det ut på att välja de filmer och bilder man vill använda sig av, därefter kan vänner gå in och lägga till eget material för att göra en liten twist på filmen. Med andra ord så kan en utekväll klippas ihop av alla deltagare på varsitt håll och slutresultatet klipps ihop av appen Zoe.

HTC Desire Eye

HTC Desire Eye är en telefon som riktar sig främst åt ungdomar som gillar att ta selfies. Frontkameran i HTC Desire Eye är på hela 13MP och är utrustad med dubbla LED-blixtar för bra mörkerbilder. I övrigt så är det en 5,2″ FullHD-skärm, en Snapdragon 801 på 2,3GHz, 2GB RAM, 16GB lagring plus microSD och så klart HTC’s Boomsound. Batteriet bygger på 2400 mAh vilket kan kännas något klent med tanke på skärmen storlek, men en positiv sak är att Desire Eye är IP-klassad vilket gör att den tål vatten till en viss gräns.

HTC RE

Till slut kommer vi till en helt ny produkt från HTC som, likt Zoe, sträcker sig över olika system. Kameran RE är inte enbart byggd för HTC’s telefoner utan den fungerar med Android (4.3+) och iOS. Det är en liten och lätt kamera som endast har två knappar, fotoknapp och lägesknapp. för att ta bilder eller filma så lyfter man upp kameran (med hjälp av greppsensor så startar RE när du håller i den) sedan sitter fotoknappen på ovansidan av RE, precis där tummen hamnar. Trycker man en gång så får man ett foto, håller man inne börjar RE filma. Genom att trycka på lägesknappen som sitter vid pekfingret (under sensorn) så ändrar man till slowmotion-läge. För att uppmärksamma vilket läge det är så finns det en blå och en röd LED-lampa som lyser på ovansidan, blå för slowmotion och röd för vanlig film.

HTCRE

Tekniken i HTC RE är en 16MP, 1/2,3 CMOS sensor med en 146 gradig vidvinkelslins och en f/2.8 bländare. Med detta kan man filma 1080p 30fps eller 720p i slowmotion. Vill man så finns också möjligheten att göra timelapse filmer då man kan ställa in (via en telefon) i vilken frekvens bilderna ska fotas.
När det kommer till lagring så finns det inget internt minne, men det följer med 8GB via microSD. Det medföljande lagringsutrymmet kan bytas ut till ett annat microSD med lagring upp till 128GB.

HTC bygger för andra

HTC visar tydligt att de är öppna för andra system och väljer att inte låsa in sig. Detta kommer troligtvis bli viktigt för HTC framöver och de gör helt rätt i att göra deras mjukvara och hårdvara kompatibel med andra Androidenheter, men också med iOS. Det är ingen hemlighet att HTC haft det tufft de senaste åren, men likt SEGA så kan nog HTC leva kvar genom att erbjuda tillbehör och appar till Apple’s iPhone och tillverkare som gör Androidmobiler.
Att försöka göra som Samsung och begränsa användaren till sina egna produkter skulle, för HTC, vara att gräva sin egen grav då de har alldeles för litet stöd hos konsumenterna, trots all positiv kritik HTC One-modellerna har fått.

Vad tror ni om HTC’s ”nya” taktik? Lockar dessa produkter och tjänster er?

Tidigare artikelTest: Asus ROG G30
Nästa artikelNyhet: Lenovo utökar Yoga-serien

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn