HTC:s ny flaggskepp One har inte blivit den vinstsuccé som företaget så desperat behöver.

På grund av att man haft problem med leveranser så har försäljningen endast startat i en bråkdel av alla lanseringsländer vilket troligtvis är anledningen till att man nu har det svagaste kvartalet i företagets historia med en nettovinst om endast 85 miljoner Taiwanesiska dollar eller ca 18,1 miljoner svenska kronor.

Planen man hade var att lansera HTC One i 80 länder innan mars månads slut och på så vis slå Samsung Galaxy S4 i tillgänglighet på marknaden och sedan avsluta årets första kvartal i topp. Istället så har man endast lanserat sitt flaggskepp i tre länder och kommer inte att kunna expandera till varken Nordamerika, resterande Europa eller delar av Asien. Den stora boven i dramat sägs vara kamerasensorn som är ett av Ones största säljningsargument.

HTC bestämde sig för att sluta jag fler pixlar i sin kamera och istället så skapade man en specialgjord sensor med färre men större pixlar (UltraPixlar) för att  kunna få bättre ljuskänslighet istället och på grund av detta så har man nu problem med att få tillräckligt många kamerasensorer till telefonerna. Det har gått rykten om att HTC har blivit nedgraderad som kund och att leveransproblemen med kamerasensorn kan bero på detta men det är inget som har blivit bekräftat.

Källa: SlashGear

Tidigare artikelNyhet: Samsung lanserar Galaxy Win
Nästa artikelNyhet: Linuxbaserad speldator från Alienware

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn