Google vill ändra sig lite hur man jobbar och bestämmer över ”sin” mjukvara. En av delarna Google vill bestämma helt över är hur utseendet ska se ut på bland annat Auto, Wear och TV.

Android Wear, TV och Auto är alla baserade på samma system men anpassade för olika ändamål. Innan har tillverkarna kunnat ändra designen på systemet lite efter deras tycke men så kommer det alltså inte att bli i framtiden från Google.

Det var till Ars Technica som Google meddelade att man kommer bestämma helt över gränssnittet denna gången och målet är då att det ska se nästintill likadant ut på dom olika plattformarna. Idag känner nog många till att mobiltillverkarna lägger på sitt egna gränssnitt vilket oftast ger en helt annan upplevelse av telefonen, men detta kommer alltså inte vara möjligt nu på Auto, Wear och TV.

När det kommer telefonerna så är detta fortfarande öppet och tillverkarna kan lägga på sitt precis som dom gjort tidigare. Det kanske bara är en tidsfråga innan det kommer på telefonerna med men där är marknaden redan såpass stark så kan bli svårt att göra denna förändringen nu.

Källa: arstechnica.com

Tidigare artikelPodcast: Teknicast #67
Nästa artikelVideo: Ny iPhone 5S reklamfilm

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn