Youtube har arbetat för att göra det lättare för spelutvecklare att bygga in livestreamfunktioner i sina spel för att öka utbudet av de filmer som finns på Youtube.

Det man nu arbetar på är ett API som spelutvecklare enkelt ska kunna implementera i sina spel för att spelare ska kunna sända livestreams till Youtube. Det nya API:et kommer att tillåta spelutvecklare att skicka en livestream av ett spel till Youtube som sedan konverterar videon i realtid till rätt sorts format till alla olika Youtubeanvändare.

Man har haft ett visst arbete med utvecklare förr i tiden bland annat Black OPS 2 men i och med det nya API:et så kommer fler utvecklare att få möjligheten att erbjuda Youtube livestreams från sina spel. Man kommer även att kunna erbjuda livestreams bortom skrivbordet till både iOS och Android användare genom Youtube applikationen.

Livestreamade spel har blivit en stor marknad under den senaste tiden med Twitch.tv som en av de större aktörerna samt att Sony presenterade en liknande funktion för sin Playstation 4 så hoppas säkerligen Google att man ska kunna ta över en del av kakan med sitt nya API.

Källa: The Verge

Tidigare artikelRykte: Facebook visar upp Androidmobil 4 April
Nästa artikelNyhet: Unreal Engine 4 stödjer inte Wii U

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn