Enligt Wall Street Journal så är Google oroade över Samsungs dominans i Android världen.

Förra året så sålde Samsung 30% av alla smartphones i världen och 40% av alla Android telefoner vilket har gjort det svårt för andra tillverkare som har valt att satsa på Googles plattform att nå några större framgångar.
Enligt vissa amerikanska androidsajter så har Samsung blivit synonymt med android i oinsatta kretsar och oinsatta personer köper inte en Android telefon utan de köper en Samsung telefon mycket tack vare Samsungs aggressiva marknadsföring.

Androids grundare Andy Rubin hyllade enligt källor Samsungs framgång förra året men varnade samtidigt för att Google kunde hamna i en besvärlig situation om Samsung skulle få en för stor marknadsandel av Android marknaden. Vissa personer är rädda att Samsung ska bryta sig ut från Android och skapa en egen ickekompatibel version av Android ungefär som Amazon redan har gjort med deras Kindle Fire.

Enligt källan på Wall Street Journal så var Googles köp av Motorola en slags försäkring för att förhindra att någon tillverkare får ett ohälsosamt övertag över marknaden. Vi har inte sett någon telefon från Motorola som skulle kunna hota Samsungs plats på marknaden än så länge men det beror troligtvis på att det tar lång tid att vända på ett så stort företag som Motorola. Förhoppningsvis så kommer vi få se den beryktade Motorola X Phone som vi har hört en hel del om.

Källa: The Verge

Tidigare artikelNyhet: PS4 kör 100% digitalt
Nästa artikelTh tycker: En ny generation Playstation

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn