Google öppnade idag upp möjligheten att logga in med sitt Google+ konto på tredjepartshemsidor och appar.

Facebook och Twitter har gjort detta tidigare men nu kan man alltså även använda sitt Google+ konto om man känner för det, förutsatt att utvecklaren har lagt till det alternativet förstås. I ett inlägg på Googles utvecklar sajt för Google+ så tog dom upp fyra stycken nyckelfunktioner för “Sign in with Google”.

1. Simplicity and security comes first.
Om du redan har ett Google konto och dessutom har aktiverat tvåstegsverifiering så har du ett väldigt säkert konto som du loggar in med.

1simple_secure
2. Desktop and mobile are better together
Det är många utvecklare som erbjuder en hemsida och en mobilapp men det är sällan helt lätt att ställa in informationen mellan hemsidan och appen. Google har nu gjort det möjligt att logga in på en hemsida och sen installera applikationen med ett klick från hemsidan och då ska all information redan finnas där när du öppnar upp applikationen.

2desktop_mobile
3. Sharing is selective, spraying is just spam.
Google+ har en indelning som gör att alla som du blir “vän” med inte bara hamnar i en och samma lista utan du får dela in folk i olika “cirklar”, till exempel dina arbetskamrater i en cirkel, vänner i en cirkel osv. Nu har du även den funktionen när du ska dela någonting från den app eller hemsida som har implementerat Google sign in.

3sharing_is_selective
4. Sharing is for doing, not just viewing.
En bild eller film tittar man bara på men ibland vill man faktiskt göra saker online. När andra sociala nätverk bara gör så att du kan titta på något som någon har delat så vill Google att du ska kunna göra saker också. Med den nya inloggningen så ska det du delar kunna leda till att de som du delar till ser en ny sorts ruta i sitt Google+ flöde som kan ta dem till den aktuella appen där de kanske köper samma sak som du delade med dig av.

4a_interactive_fancy_tunein

 

Källa: Google+ Developers

Tidigare artikelNyhet: Hel del nyheter på årets QuakeCon
Nästa artikelRykte: iTunes in the Cloud nu i Sverige

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn