Eyeo som ligger bakom den populära AdBock-tjänsten ABP (AdBlock plus) tar emot pengar från Google för att visa deras reklam.

AdBlocks blir allt vanligare som plugin till webbläsare. Deras syfte är att ge användaren en reklamfri upplevelse när de surfar på nätet. ABP som är en populär plugin för detta ändamål släpper igenom Googles annonser tack vare att Google har betalat en okänd summa pengar ett flertal gånger till företaget Eyeo som ligger bakom ABP. Det är den Tyska nyhetssidan Horizont som ligger bakom upptäckten och de uppger även att det är flera andra större företag som betalar pengar för att hamna på en ”whitelist” hos ABP. 

ABP har officiellt en whitelist för gratistjänster och mindre sidor, men de säger också på deras FAQ att de måste få in pengar för ”speciell behandling” för att kunna göra jobbet. ABP är en plugin som är gratis och finns till Chrome och Firefox, det kostar pengar att utveckla och någonstans måste gratisprojekt få in pengar. Det enklaste sättet stavas reklam och det visar ju sig ganska tydligt här att saker och ting kostar och måste finansieras. Det lite ironiska är dock att de som vill göra internet fritt från reklam finansierar sig med just reklam.

Källa:
The Verge

Tidigare artikelNyhet: 4.2.2 närmar sig HTC One *Uppdaterad*
Nästa artikelRykte: Nya rykten gällande Galaxy Note 3

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn