Inga toppnoteringar då Apple tillkännagav sitt resultat för tredje kvartalet 2013.

Då Apple redovisade sina inkomster för kvartal 3 som varade fram till 29 juni, visar det inga rekordvinster. Apple verkar inte uppnå de resultat de hade hoppats på, men de har sålt många fler iPhone än de räknat med.

Omsättningen för Apple var av storleken 35,3 miljarder dollar, jämfört med motsvarande kvartal 2012 så låg den siffran låg på 35 miljarder. Totalt har vinsten gått ner för Apple jämfört med 2012. Efter skatt uppgår vinsten till 6,9 miljarder dollar, men år 2012 låg den på 8,8 miljarder dollar.

Apple hade räknat med att iPad skulle sälja mycket mer än den har gjort. 14,6 miljoner iPad har sålts, och förra året såldes hela 17 miljoner exemplar. Det har även sålts sämre med Macar, 3,8 miljoner stycken Mac-datorer har sålts, jämfört med 4 miljoner förra året under samma period.

iPhone har dock sålt mycket bättre än förväntat. Analytikerna hade räknat med en försäljning av 26,5 miljoner sålda iPhone, jämfört med att det såldes 26 miljoner förra året under samma period,  men i stället har hela 31,2 miljoner sålts.

Procentmässigt har försäljningen fördelats enligt följande:

51% iPhone
18% iPad
14% Mac
11% iTunes Store
3% Annat
2% iPod

Källa: macrumors.com

Tidigare artikelNyhet: Rockstar Rea på Google Play & AppStore
Nästa artikelNyhet: Nvidia lanserar snabbaste GPU någonsin

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn