För inte längesedan kom dom med en extra utgift för externa hårddiskar och nu verkar dom vilja ta detta ett steg längre.

Copyswede har nu i ett pressmeddelande på sin hemsida gått ut med att man kommer ansöka om att ha möjligheten till Privatkopieringsavgiften för datorer, surfplattor och spelkonsoler med inbyggt minne, samt interna hårddiskar.

Om dom får som dom vill så handlar det om 1kr/GB mellan 2 GB och 80 GB eller 80kr för alla enheter som har över 80GB i lagringsutrymme. Man kommer alltså räkna de totala utrymmet och inte per hårddisk eller SSD.

Copyswede hamnade redan i blåsväder 2010 när dom kom med iden om att ha en extra avgift för externa hårddiskar som dom fick igenom och som gäller idag.

Copyswede inkluderar nu fler hemelektronikprodukter som kan användas för lagring av upphovsrättsligt skyddat material i kompensationssystemet för privatkopiering. Det rör sig om datorer med inbyggt minne, lösa interna hårddiskar, surfplattor och spelkonsoler med inbyggt minne.

Vi får se hur långt Copyswede kommer med detta men vi kan nästan garantera att även denna gången kommer det väckas starka reaktioner.

Källa: copyswede.se

Tidigare artikelNyhet: Svenska priser på Xbox One och PS4
Nästa artikelNyhet: Mörk framtid för Windows Phone 8

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn