Apples VD Tim Cook har träffat Beats VD:n Jimmy Lovine under ett möte i Los Angeles.

Enligt uppgift för att ta reda på lite mer om Beats “Project Daisy”. Eddie Cue huvudpersonen bakom iTunes var också med på mötet och Tim Cook var uppenbarligen intresserad av Beats affärsmodell och utrullningsplaner. “Project Daisy” sägs vara Beats kommande musikströmningstjänst som kommer att konkurrera med Spotify, och nu verkar alltså Apple vilja vara med på ett hörn för att komplettera iTunes med en strömningstjänst.

Mötet mellan Tim Cook och Jimmy Lovine var informativt och gällde det flesta musikrelaterade ämnen. Apples och Beats talesmän ville inte kommentera uppgifterna.
Det har varit flera rykten som har påstått att Apple har kontrollerat möjligheterna till en strömningstjänst för att ytterligare kunna komplettera iTunes som för tillfället är det största biblioteket för att köpa musik online.
Beats har fått 60 miljoner i finansiering av en grupp investerare däribland Warner Musics ägare Len Blavatnik. Finansieringen kommer att driva tjänsten genom dess lansering i slutet av 2013. Beats döpte tydligen tjänsten till just Daisy för att det var den första digitala sången.

Musikindustrin har haft ett årtionde med fallande inkomster, mycket på grund av illegal nedladdning och nu börjar många företag acceptera tanken på strömmad media. Det ska bli intressant att följa den här utvecklingen, om Apple kommer att gå ihop med Beats för att skapa en tjänst som ska utmana Spotify och de andra företagen som satsar på strömmad media så kommer de att få en riktigt tuff rival på marknaden.

Källa: Reuters

Tidigare artikelNyhet: Heart of The Swarm-event i Stockholm
Nästa artikelVideo: God of War lansering närmar sig

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn