Apple jobbar på att göra iPhone bättre på att hantera batteritiden baserat på hur den används.

En patentansökan avslöjar att Apple jobbar med hur strömförbrukningen sker till deras iPhone. Ansökan beskriver ett system som lär sig dina vanor och ser hur mycket batteri som behövs innan telefonen laddas, och gör allt det kan för att hålla telefonen igång när man inte har möjlighet att ladda sin den.

Uppfinningen innebär att man använder lokaliseringsuppgifter i kombination med vad man som användare gör med sin smartphone för att ge en mer fullständig bild av när telefonen behöver vara snål med ström och när den inte har behov av det. Batteriet skulle vara smartare och kunna uppskatta den tid en användare kommer att vara borta från en strömkälla och ändra energiförbrukningen därefter.

Så när en person är hemma kommer telefonen att veta det och behöver inte oroa sig om batteri. Men när en användare färdas långa sträckor, skulle telefonen justera sina egenskaper efter detta för att kompensera. Dessa energisparfunktioner kan innebära att begränsa intervaller för att hämta exempelvis e-post, vrida ner ljusstyrkan, stänga öppna program eller till och med hindra en del från att köra.

En iPhone skulle alltså lagra ett antal platser där den vet att den kan laddas, och uppskatta tiden mellan dessa utefter ens dagliga vanor, men användare kan också själva mata in specifik information, som hur länge de kommer att vara borta utan att kunna ladda sin telefon.

En annan funktion skulle kunna vara att det i ens iPhone registreras vilken strömkälla som används för att ladda och anpassa laddningshastigheten efter detta. Det vill säga att den laddar snabbare när den vet att telefonen laddas i en bil där den eventuellt laddas under kortare tid, och kan laddas långsammare hemma vilket skulle vara bättre för batteriet.

Att jobba med batteri och strömförbrukning i telefonen är ett sätt att ta itu med behoven av batteri-hungriga användare som ofta tycker att det är den begränsande faktorn för deras smartphoneenheter. I stället för sofistikerade ny batteriteknik, kan detta vara vad Apple vänder sig till för att göra iPhone mer energisnål och kraftfull, och det är en logisk utveckling för mobila enheter i allmänhet. Det är dock idag okänt om Apple kommer använda sig av denna nya teknik i sina kommande modeller.

Källa: appleinsider.com

Tidigare artikelNyhet: Call of Duty: Ghosts bekräftat till Wii U
Nästa artikelNyhet: Kreyos, en smartwatch som kan mycket

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn