ANGELINA är ett datorprogram som är utvecklad för att skapa egna spel. Nedan ser ni ”hennes” första riktiga spel som består av en bana.

Spelet som kan testas här eller ses nedan är helt skapat av ett program som heter ANGELINA. ANGELINA är ett projekt som utvecklats för att kunna skapa egna spel och sätta ihop saker som berör människor. ”Hon” hämtar information från nätet så som musik och text för skapa en stämning i spelet.

Som ni kan se i filmen nedan så startar spelet med en förklaring, denna förklaringen är helt skriven och ihopsatt av ANGELINA och lyder:

This is a game about a disgruntled child. A Founder. The game only has one level, and the objective is to reach the exit. Along the way, you must avoid the Tomb as they kill you, and collect the Ship.

I use some sound effects from FreeSound, like the sound of Ship. Using Google and a tool called Metaphor Magnet, I discovered that people feel charmed by Founder sometimes. So I chose a unnerving piece of music from Kevin Macleod’s Incompetech website to complement the game’s mood.

Let me know what you think. In future I’ll put more levels into my games, and also make the mechanics more interesting.

Samtidigt som att det är riktigt intressant utveckling så kan vi inte få bort tanken att det är en smula läskigt att ett program kan samla så pass mycket information och sammanställa det till ett grafiskt spel.

Källa:
Watchlist

Tidigare artikelPodcast: TekniCast #46
Nästa artikelRykte: Samsung hintar om ny Galaxy Gear

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn