Sedan starten har Android fått namn efter godsaker så som KitKat och Ice Cream Sandwich. Den kommande versionen kommer stoppa trenden och heter helt enkelt ”L”.

Med Android L har Google ändrat designen en hel del. De har också kopplat Android mer till Chrome på datorn samt öppnat upp API:n för apputvecklare än mer.

Designen bygger nu ännu mer på Googles ”kort” och har ett mer naturligt djup i UI:t. Detta gör att ”korten” ligger i lager och får naturliga skuggeffekter för att visa hur man bläddrar i mobilen.

Notiser har också fått en förbättring, viktiga notiser tittar ner via en notis från skärmens ovansida. I en demo visas hur personen på scen spelar ett spel samtidigt som ett samtal kommer ner. I demon väljer han att inte svara och samtalet åker upp igen, allt utan att störa spelet.
På låsskärmen ligger nu också en lista med notiser. Alla ligger i turordning förutom vissa utvalda notiser som anses som extra viktiga. Här ifrån kan man dra bort notiserna, eller dubbelklicka för att komma till notisens app.

En annan trevlig nyhet är kopplingen till Chrome. Chrome och Android får nu inte bara ett sammansvettsat UI, de får också bättre koppling till varandra genom öppna flikar, eller öppna appar i mobilen från datorn. Chrome i mobilen blir även det mer integrerad i systemet då man får enskilda flikar uppradade i multitaskern samt att utvecklare kan lägga in en funktion som gör det möjligt att öppna upp ett sökresultat i Chrome rätt in i deras app.

En stor nyhet som den vanliga användaren inte märker med blotta ögat är grunden, den mjukvaran som jobbar med RAM-minnet och processorn. Tidigare har Android jobbat med Dalvik, I Jellybean fanns möjligheten att köra med en ny version som heter ART. ART gör att mobilen kan jobba betydligt mer optimalt och att apparna kan arbeta bättre med hårdvaran. ART hjälper din telefon att klara mer helt enkelt. Med Android L så kommer ART användas fullt ut vilket kommer förbättra användarupplevelsen fullt ut.

Tidigare artikelNyhet: Google lanserar Android One
Nästa artikelNyhet: Mer info och funktioner hos Android Wear

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn