Apple TV går ner i pris medan andra Macbooks chockhöjs i pris. Det händer även en del innanför Apple TV samt att Apple vill hjälpa den medicinska forskningen med hjälp av iPhone.

Apple hade inte enbart en ny Macbook samt mer info om Apple Watch att dela med sig utav utan det fanns även lite mer att ta del av.

Apple TV

Som en liten överraskning började Apples VD, Tim Cook att prata om Apple TV som överraskande nog sänks i pris med 30%, från $99 till $69 och i Sverige var det rekommenderade priset 899kr som nu gått ner till 799kr. Anledning till detta tror vi beror säkerligen på att komponenterna i själva Apple TV blir allt billigare samt att Apple har stora planer för denna typ av produkt i framtiden och vill utöka sina 25 miljoner köpare till ännu fler.

hbonow-appletv

Förutom prissänkningen så fanns även HBOs VD Richard Plepler på plats för att berätta mer om deras nya digitala plattform HBO Now som kommer till Apple TV. HBO Now som kommer ge tillgång till hela programutbudet på alla Apple-enheter, och detta utan att man behöver betala för ett vanligt TV-abonnemang i USA som man var tvungen till tidigare.

Hur detta HBO Now kommer att se ut i Sverige är ännu oklart, men den nya appen väntas släppas lagom innan premiären av säsong 5 av Game of Thrones.

 

Research Kit

Apple vill hjälpa till att göra skillnad inom medicinska studier och detta via våra iPhones. Apple har nu tagit fram Research Kit som ska hjälpa att samla data och detta har man gjort med flertal ledande sjukhus samt universitet med fokus på just medicin.

iPhone kan vara ett utmärkt verktyg för detta då man redan nu kan räkna steg m.m. och nu ska man alltså ta fram olika appar för att kunna få in så mycket data som möjligt om hur man själv är med beroende på ålder, vart man bor m.m. Några sjukdomar som man lagt fokus på till en början är astma, diabetes, bröstcancer samt parkinson och här har man även pratat med personer som är drabbade av dessa sjukdomar idag och forskat hur det kan underlätta.

research-kit

Apple var även noga med att poängtera att ingen av denna data sparas hos Apple utan endast i telefonen och om man väljer att dela med sig av den till någon App utvecklad för just det ändamålet. En annan överraskande nyhet som inte är känt för Apple är att detta Research Kit kommer vara öppen källkod, kan det betyda kanske att vi får se lite mer öppen källkod i framtiden?

 

Apple chockhöjer priserna

Vi fick inte bara ta del av positiva nyheter när Apple Store öppnade upp igen efter eventet, flertal priser har chockhöjts och många frågar sig varför. Nedan kan ni så exempel på priser som förändrats.

Macbook Air började på 8 995kr och nu 9 995kr

Macbook Pro 13-tum retina kostade tidigare från 11 995kr och nu 14 495kr

Macbook Pro 15-tum retina kostade tidigare från 23 495 och nu 27 495kr

iPhone 6 16GB kostade tidigare 6 395 och nu 7 495kr

iPhone 6 plus 16GB kostade tidigare 7 395kr och nu 8 595kr

Varför det blivit dessa prishöjningar kan bland annat bero på att svenska kronan har fallit vilket gör att dollarn då blir dyrare samt att priserna i Sverige var 12% lägre än i USA om man räknas bort momsen. Hur länge och hur detta kommer påverka marknaden i Sverige återstår att se och kanske får vi en prissänkning till hösten.

Tidigare artikelNyhet: Ny Macbook
Nästa artikelRecension: The Order: 1886

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn