Nintendo vet vi alla är stora för sina konsoler och spel, men är det dags för ny riktning som dom tror är mobilspel och filmer?

Nintendos VD, Shuntaro Furukawa har intervjuats av Nikkei som har översätts av Nintendo Everything där man pratar lite om hur Nintendos dåtid såg ut men även hur Nintendo ser på framtiden och vad man kommer att välja att satsa på.

Svaret som vi fick var helt klart intressant och kanske inte alls det som många hade hoppats eller trott på. Wii U var kanske inte jätte succé för Nintendo när det kommer till konsoler och spel men jag kan tänka mig att företaget lärde sig en hel del om vad man ska göra och vad man inte ska göra när det kommer till en ny generation konsol.

Misslyckade Wii U

Nintendo Switch till exempel är raka motsatsen där man har gjort flertalet fullträffar och jag får känslan av att företaget börjar släpp mer och mer på att vara så ”hårda” med allt som har med deras hård och mjukvara att göra.

Furukawa berättar i intervjun bland annat att konsoler är viktigt och inget som Nintendo kommer att utesluta men däremot så kommer företaget att lägga mer krut på att utveckla mobilspel och att det finns intresse för att satsa på nöjesparker(?) och filmer med karaktärer som dom flesta känner igen från Nintendo-världen. Vi har tidigare fått se filmer med Nintendo-karaktärer såsom Super Mario Bros. från 1993 som vi önskade aldrig skapades, men ibland får man helt enkelt bara stå ut.

Super Mario Bros. från 1993

Jag tror dock inte att Nintendo kommer lägga ner konsolproduktionen men förmodligen är det inte lika stort prioritet på detta och Nintendo kommer förmodligen hellre lägga energi på att ta fram bra och innehållsrika mobilspel än att ta fram ett nytt 3DS eller 3DS-spel i framtiden.

Tidigare artikelSpelåret 2019 med släppdatum Del 2
Nästa artikelSamsung visar upp extremt bred spelskärm

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn