HTC One M9, fitnessarmbandet Grip samt att även HTC börjat satsa på VR nu med HTC Vive. HTC överraskar med en hel del nytt på årets MWC.

Att HTC skulle visa upp en ny telefon det visste vi sedan tidigare efter att en hel del information läckt ut bara dagar innan själva utannonseringen. Men HTC hade mer att visa bland annat sitt fitnessarmband Grip samt att även HTC ser ut att tro på VR i år med HTC Vive.

HTC One M9

Då har HTC äntligen visat upp årets flaggskepp, HTC One M9 som mer eller mindre är en uppdaterad version av M8 där man valt att behålla samma design men förbättrad det som gömmer sig under skalet istället.

Specifikationer

Modell HTC One M9
Operativsystem Android 5 (Lollipop)
Sense 7.0
Mått (H x B x D) 144.6x 69.7 x 9.6 mm
Vikt 157 gram
Processor Qualcomm Snapdragon 810
Minne 3GB
Skärm 5” Super LCD
FullHD – 1920 x 1080

Corning gorilla glass 4

Lagring 32GB
Upp till 128GB microSD
Kamera Bak: 20,7 MP
Fram: 4MP (Ultrapixlar)
Batteri 2 840 mAh (Ej utbytbart)
Anslutningar MicroUSB
3,5mm uttag
Nätverk LTE/4G (cat 6)
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Bluetooth 4.0
NFC
Pris 7 290kronor

HTC One M9 kommer att börja säljas sista mars och priset är rekommenderat 7 390kr utan abonnemang.

 

HTC Grip

HTC har förutom en ny telefon även visat upp sitt första som går under namnet Grip. Man har tagit fram detta armband tillsammans med fitnessmärket Armour där man kan synka allt till deras tjänster på UA Record.

Grip har en PMOLED-skärm på 1.8 tum som är kurvad och följer handleden, den har även en inbyggd GPS samt ett batteri på 100 mAh som enligt HTC ska klara av 2-3 dagar utan laddning. Väljer man att ha igång GPS så håller batteriet endast fem timmar så gäller att komma ihåg att stänga av GPS:en. Tyvärr finns de ingen inbyggd pulsmätare men går att koppla till ett tillbehör till detta. Några priser eller exakta datum bekräftas inte mer än att Grip väntas komma till USA till våren och senare till Europa och eventuellt Sverige.

 

HTC Vive

VR (virtual reality) blir allt mer populärt och nu kommer även HTC att vara med i leken. HTC har nu i samarbete med Valve tagit fram Vive som kommer har två skärmar på 1200 x 1080 med hela 90FPS. Vive kommer även har bassation som ska känna av vart man är för att få bort illamåendet som uppstått tidigare. Det kommer vara möjligt att koppla in två handkontroller som ska anpassas för att enkelt kunna användas.

htc-vive

Exakt när det släpps vet vi inte förutom att man med säkerhet kommer släppa Vive innan årets slut. Är man utvecklare kommer man få tillgång till ett paket till våren redan för att få igång mjukvaran till just Vive.

Tidigare artikelTekniCast #97
Nästa artikelMWC2015: Samsung Galaxy S6 och S6 Edge

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn