HEM Nyheter Meta presenterar Meta Quest Pro

Meta presenterar Meta Quest Pro

269

Precis som väntat så visade Meta upp sin nya generation VR-headset men denna gången är det fokus på Pro, tyvärr med hög prislapp.

Meta Quest Pro är verkligen nästa generation VR-headset som kombinerar VR med AR som även kallas för ”Mixed reality”. Det första man märker är att linserna har blivit betydligt tunnare denna gången och detta även tack vare att batteriet sitter på bakhuvudet nu och detta för att även jämna ut vikten.

Meta Quest Pro

Under skalet på Meta Quest Pro hittar vi Snapdragon XR2+ processor tillsammans med 12GB RAM och 256GB lagring som ska ge 50 procent mer kraft mot tidigare Quest-headset. Men där Meta Quest Pro imponerar är all ny teknik under skalet såsom 10 VR-/MR-sensorer samt att panelerna nu är betydligt högre upplösning samt har nästan 40 bättre pixeltäthet.

Kontrollerna har också fått sig en uppdatering som nu har varsitt Snapdragon 662 inbyggt och detta för att hålla ännu bättre koll på hur kontrollen används och detta görs bland annat med tre inbyggda kameror per kontroll.

Meta Quest Pro lever verkligen upp till sitt Pro-namn om man jämför med Quest 2 med sin prestanda och funktioner, vill man så går det att koppla in sin Meta Quest Pro till PC med hjälp av en USB-C-kabel. Värt att nämna är att detta inte är en uppföljare till Quest 2, Meta jobbar på en Quest 3 som vi förmodligen får se under 2023.

Meta Quest Pro går att förbeställa redan nu, prislappen ligger på 19 495 kronor.

Meta Quest Pro Meta Quest Pro Meta Quest Pro

INGA KOMMENTARER

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn