Apple ser ut att vilja få macOS att likna allt mer iPadOS på olika sätt, nytt gränssnitt, nya funktioner. Mycket fokus på design denna gången.

Apple har verkligen haft fullt upp med att uppdatera all sin mjukvara och macOS får kanske det största lyftet eller den största förberedelsen för något helt nytt.

Först och främst så heter macOS från 2020 för Big Sur och det största fokuset denna gången är gränssnittet. Det första jag lägger märke till är att Apple väljer flera designval från iPadOS vilket inte behöver vara dåligt för macOS men frågan är vad för mål Apple har med macOS i framtiden.

macOS Big Sur

Men förutom nytt gränssnitt med nya ikoner så får vi nu även kontrollcenter för att lättare komma åt appar och funktioner såsom bluetooth, wifi m.m. Det kommer även bli möjligt att lägga till nya widgets i kontrollcentret, men frågan är hur många som kommer använda dessa widget. Ska bli intressant och se om macOS användarna kommer dra nytta av dessa widgets eller om det är en funktion som försvinner i framtida macOS uppdatering.

Safari har fått sig ett lyft och flera förbättringar under skalet, men det vi ser som är nytt hos Safari är att vi kan välja på vilka webbplatser tilläggen ska fungera på, stor fokus på säkerhet och integritet hos Safari.

Big sur har stor fokus på gränssnittet men precis som vanligt hos Apple så finns det många nyheter som vi inte ser eller har tagits upp men som ska göra Big Sur till en stor uppdatering och mycket mer än bara gränssnittet.

macOS Big sur är planerat att släppas till hösten, men redan i juli kommer en beta finnas tillgänglig.

Tidigare artikelWatchOS 7 håller koll på vår sömn
Nästa artikelDisney+ har fått släppdatum i Sverige

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn