Logitech har tillslut presenterat sin molnbaserade spelkonsol G Cloud som jag tror många kan dra nytta av och skapa intresse för.

Vi visste redan sedan tidigare att Logitech tillsammans med Tencent jobbade på en handhållen konsol och nu har den presenterats, G Cloud som är en spelkonsol som drar nytta av att streama spel från olika tjänster såsom Xbox Cloud Gaming och Geforce Now.

Det ska alltså vara möjligt att spela AAA-spel utan problem och detta mycket tack vare att allt streamas vilket ser ut att bli allt mer framtiden inom gaming med tanke på att just dessa tjänster blir allt bättre.

Under skalet på G Cloud hittar vi Snapdragon 720G på 2,3 GHz tillsammans med 4GB ram och 64GB i lagring med stöd för mer utrymme via microSD. Pekskärmen är en sju tums IPS-skärm med en upplösning på 1080p och endast 60Hz. Batteriet är på 6 000 mAh och ska hålla att spela cirka 12 timmar, att ladda fullt ska ta 2,5 timmar via USB-C.

Logitech G Cloud

Det som Logitech G Cloud dock saknar är att koppla upp sig mot mobilnätet såsom 4G eller 5G, man får nöja sig med endast Wi-Fi denna gången men kanske kan nästa generation komma med stöd för mobilnätet.

Till en början kommer Logitech G Cloud endast säljas i Nordamerika med start den 17 oktober, men målet är att fler länder ska få tillgång till konsolen inom kort, förmodligen lagom innan julhandeln. Prislappen ligger på 350 dollar men nu under introduktionen så är prislappen på 300 dollar.

Tidigare artikelSony släpper ny PSVR2 trailer
Nästa artikelMicrosoft bjuder in till Surface-event

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn