Larian Studios Baldur's Gate 3

Fansen väntar spänt att få höra om det blir några DLC till Baldur’s Gate 3 eller en uppföljare och vi har tråkiga nyheter.

Det är ju ingen tvekan om att Larian Studios största succe är förra årets Baldur’s Gate 3. Då kanske man kan tro eller tänka sig att dom ska rida på denna vågen och ta fram mer material till spelet i form av DLC, men tyvärr inte.

Detta bekräftades på GDC (Game Developers Conference) av Larian Studios egna VD Swen Vincke, dom har inga som helst planer på att göra några expansioner till Baldur’s Gate 3, dom har heller inga planer på att utveckla Baldur’s Gate 4 utan det får någon annan göra.

Swen säger till och med att dom kommer röra sig bort från Dungeon & Dragons-världen och skapa något helt nytt istället. Wizards of the Coast – som äger Baldur’s Gate får helt enkelt hitta någon annan att utveckla fjärde delen vilket jag tror kan ta tid, både att hitta en utvecklare sen att utveckla detta spelet i minst samma kvalitet som Baldur’s Gate 3.

Swen och gänget på Larian Studios jobbar alltså på något helt nytt, redan tidigare i år bekräftade faktiskt Swen att han känner sig färdig med ett första utkast av en inledning till deras nya spel, men vad detta handlar om, i vilken värld eller nånting dröjer nog några år innan vi får se och höra.

Tidigare artikelHBO Max blir Max och kommer till Sverige
Nästa artikelFinal Fantasy XVI sista DLC The Rising Tide släpps i april

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn