Kia EV6 ska få sig en uppdatering och visst är det en helt ny front, men även ett större batteri med bättre räckvidd.

Precis som utlovat från Kia har dom nu visat upp hur nya uppdaterade versionen av EV6 ser ut och vi får se en helt ny front, men även mycket nytt inne i bilen.

Fronten finns det inte mycket att prata om förutom att lamporna känns tunnare och mer integrerat med bilens former, batteriet har växt från 77,4 till 84 kWh som kommer kunna ladda 10-80 procent på endast 18 minuter tack vare stöd för upp till 350 kW.

KIA EV6

Nöjer man sig med en elmotor på bakaxeln så får man 228hk/168kW vilket ska ta bilen strax under 50 mil, väljer man istället fyrhjulsdrift så får man 325hk/239 kW.

Förutom att utsidan fått sig ett lyft så är det också ganska mycket nytt inne i bilen, bland annat en ny kurvad skärm, ny ratt samt att bilen har fingeravtrycksläsare som man kan starta bilen med samt stöd för trådlös Apple CarPlay och Android Auto.

Backspegeln i mitten är nu digital, alltså en kamera som filmar vad som händer bakom bilen.

KIA EV6

Kia planerar att börja sälja nya EV6 redan nästa månad borta i Sydkorea, när den är tänkt att komma till Europa och speciellt Sverige, vet vi inte i dagsläget men jag gissar på efter sommaren.

KIA EV6 KIA EV6 KIA EV6

Källadrive.com.au
Tidigare artikelOpenAI presenterar desktop-appen GPT-4o
Nästa artikelDyson visar upp helt nya Wash G1

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn