Apple började med att introducera iPhone 7 med en helt ny färg, Jet black som är inte helt oväntat svart men en blank sådan vilket ska ge en annan känsla att hålla i telefonen. Färgerna som fanns hos iPhone 6S tidigare kommer även erbjudas till iPhone 7.

Under skalet hittar vi ett helt nytt chip som Apple kallar för A10 Fusion Chip som nu är fyrkärnig och hela 40 procent snabbare än A9 som sitter i iPhone 6. Processorn ska även känna av hur telefonen används där två av kärnorna är skapade för att användas till t.ex mail, notiser m.m. för att spara på batteri. Batteritiden ska vara två timmar bättre än iPhone 6S med hjälp av den nya hårdvaran och nya iOS 10.

iPhone 7 blir även vatten och dammtåligt och Apple har lyckats få sin telefon att bli IP67-certifierad vilket är tåligt och inte tätt.

iphone7-img02

Kamera

Precis som varje ny generation iPhone så är kameran en stor nyhet där vi nu hittar en kamera på 12 megapixlar med en ny optisk bildstabilisering och ska få bilder tre gånger så snabbt. Exponeringen är bättre tillsammans med större bländaröppning på f/1.8.

Signalsensorn i kameran är även den bättre som utvärderar vitbalans och fokus snabbare och bättre än tidigare.

iPhone 7 Plus där emot får istället dubbla kameror där ena kameran är samma som hos iPhone 7 medan den andra kameran är utrustad med telefoto-zoom som gör det möjligt att förstora 2x, men det går att zooma upp emot 10x men allt över 2x är mjukvaruzoom som kan påverka kvalitén.

Men en annan stor nyhet med dom dubbla kamerorna är att man kommer ge stöd för ”Shallow depth of field” som ska göra det möjligt att ändra fokusering på bilder direkt på skärmen där man t.ex tar en bild på en person och kan få bakgrunden i en annan skärpa för att få personen på bilden att sticka ut, detta är något som kommer lanseras i en gratis uppdatering i höst.

Även blixten i telefonerna har fått sig ett litet lyft där vi nu hittar fyra led-lampor (Quad-LED) för bästa resultat.

Kameran fram har även den fått sig ett lyft och är nu på 7 MP med bättre möjligheter att fånga färger samt fokusering.

iphone7-img03

Endast lightning

iPhone 7 blir även först med att utrustas med stereo högtalare, en på toppen och en på botten av telefonen och precis som rykten påstått en lång tid så har nu 3.5 mm porten försvunnit och ersätts av lightning hörlurar eller en lightning till 3.5 mm dongel. Både lightning lurarna och dongeln kommer följa med alla iPhone 7 och 7 plus.

airpods-img01

Airpods

En annan stor nyhet är Airpods som är trådlösa earpods där Apple vill att vi ska bli så trådlösa som möjligt. Airpods kommer med ett helt nytt chip W1 som bland annat ska känna av om man har på sig hörlurarna för att inte spela musik i onödan, genom att dubbelknacka på lurarna kan man även prata med Siri samt att Airpodsen lär sig hur användaren använder hörlurarna. Batteritiden hos Airpods ska enligt Apple vara fem timmar och laddas via fodralet som följer med och detta upp till 24 timmar.

Airpods kommer börja säljas i oktober och då kosta 1 795 kronor.

airpods-img02

Lagring & Pris

Äntligen så har Apple valt bort 16 GB där man nu valt att leverera sina telefoner med 32, 128 och 256 GB där Jet black färgen endast kommer med 128 och 256 GB i lagring.

iPhone 6S kommer att finnas kvar men även dom kommer att erbjudas med 32 eller 128 GB i lagring.

iPhone 7 och 7 Plus kommer att börja säljas den 16 september då även i Sverige.

iPhone 7 32 GB – 7 495 kr

iPhone 7 128 GB – 8 595 kr

iPhone 7 256 GB – 9 695 kr

iPhone 7 Plus 32 GB – 8 795 kr

iPhone 7 Plus 128 GB – 9 895 kr

iPhone 7 Plus 256 GB – 10 995 kr

Tidigare artikelHär kan ni se iPhone 7-eventet
Nästa artikelApple Watch S2 är här!

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn