Företag som satsar på VR fortsätter att göra detta, men konsumenterna verkar inte lika övertygade då försäljningen sjönk under 2022.

Jag har testat olika VR-headset i några år nu och än idag är jag inte imponerad. Detta är en pryl som är jobbig att komma igång med och samtidigt så är det en dyr pryl som inte många vill spendera pengar på.

Enligt nya siffror från CCS Insight så har försäljningen av VR och AR-headset sjunkit med 12 procent under året, ser man till antalet så är det 9,6 miljoner headset som har sålts.

Nästa år kommer Sony att släppa sitt VR-headset PSVR2 som börjar säljas i februari och om detta kan få siffrorna att öka är jag tveksam till. Meta har även sin Quest 3 på gång som ska släppas under 2023, men när vet vi inte.

Sist men inte minst har det ryktats länge om att Apple jobbar på ett VR/AR-headset och många tror samt hoppas att dom kan få igång marknaden, men det finns så många faktorer som måste stämma då för att detta ska bli intressant, återstår att se vad 2023 har att erbjuda.

KällaCNBC
Tidigare artikelOnePlus har släppt officiella bilder på OnePlus 11
Nästa artikelNy trailer för Stalker 2: Heart of Chornobyl

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn